Gå til innhold
Annonse
Kjetil Hestad. Foto: Therese Soltveit
Kjetil Hestad. Foto: Therese Soltveit

Kjetil Hestad går over i ny rolle som fagsjef marked- og utvikling i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL).

Annonse

NSL melder at de nå er inne i en omstillingsprosess hvor man er i gang med å stake ut kurs for fremtiden. I den anledning har de opprettet en ny stilling som fagsjef Marked- og Utvikling.

- Vi har derfor gleden av å presentere Kjetil Hestad som den som skal bekle denne nye og viktige rollen, skriver NSL i en pressemelding.

Hestad kommer fra stillingen som miljø- og samfunnskoordinator i selskapene Lingalaks, Tombre Gruppen og Engesund fiskeoppdrett. En stilling han har innehatt de siste to årene. Hestad var ordfører i Tysnes kommune frem til 2015, og har også jobbet flere år på Stortinget hvor han var rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe innen næring- og fiskeripolitiske spørsmål.

- Med Kjetil på laget får vi en energisk, og dedikert person med god innsikt og kunnskap om NSL til å lede organisasjonens samlede markeds- og utviklingsarbeid. Han vil få en viktig rolle i å ruste NSL for fremtiden slik at vi til enhver tid kan levere gode og tidsriktige løsninger til våre medlemsbedrifter, sier administrerende direktør Robert Eriksson i meldingen.

Takker for flotte år 

Den nye fagsjefen vil starte i stillingen så raskt det praktisk lar seg gjøre, og senest innen første februar.

- Jeg gleder meg stort til å bruke min energi og kompetanse for NSL og deres flotte medlemsbedrifter. Det å få muligheten å bli med å utvikle NSL inn i fremtiden, og også kunne få jobbe målrettet mot alle de flotte medlemsbedriftene, er noe jeg gleder meg til, og finner svært meningsfylt, sier Hestad.

Berømmer Hordaland-oppdrettere

Til kyst.no sier Hestad at det har vært flotte år i selskapene Lingalaks, Engesund og Tombre-gruppen.

- Jeg har lært veldig mye på disse årene, spesielt av mentorne Erlend Haugarvoll og Håkon Tombre. Jeg må først og fremst berømme de ansatte i disse selskapene. Den iveren de viser for å skape noe i lokalsamfunnene mener jeg er unik. Jeg har stor respekt for alt arbeidet de gjør, og spesielt ildsjelene Håkon og Erlend, sier han. 

Utfordringene næringen sliter med har Hestad stor tro på at vil løse seg i fremtiden. Han håper derfor han i NSL kan være med å gi bedriftene gode rammevillkår for driften videre.

Flytter til 

Ny jobb betyr også ny by for Hestad.

- Jeg flytter til Trondheim, men vil fortsatt ha huset mitt på Tysnes der familien min bor. Jeg vil nok pendle en del og reise mye.

Han har bedt om permanent fritak fra alle poliske verv, før han starter i sin nye rolle.

Eriksson understreker i meldingen at med Kjetil på laget vil nok en viktig brikke være på plass for å utvikle NSL inn i fremtiden.

- En fremtid hvor vi tar mål av oss av å bli en synlig og tydelig premissleverandør for våre medlemsbedrifter og for sjømatnæringen som sådan, sier Eriksson i mledingen.