Gå til innhold
Annonse

Lanserer nytt lusemiddel – skal være 100 % effektivt

Malcolm Pye er adm dir i Benchmark. Foto: Pål Mugaas Jensen.
Malcolm Pye er adm dir i Benchmark. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Benchmark forteller at de har testet ut sitt helt nye lakselusmiddel, kalt Ectosan. Etter sigende skal det har vært en suksess.

Annonse

De kaller selv dette for et gjennombrudd i lusebekjempelsen.

Selskapet har nå testet legemiddelet, som er et bademiddel, i storskala i Norge og de betegner det hele som svært vellykket.

Legemiddelet ga ifølge Benchmark 100 % effektivitet mot lakselus.

Nå fortsetter de feltforsøkene som et ledd i prosessen for å få det godkjent.

Benchmark forteller det hele kan kombineres med deres CleanTreat modell, slik at man ikke får utslipp av lusemidler til sjøen.

I den første feltprøven viste Benchmarks nye behandlingsløsning 100% effektivitet og ingen miljøpåvirkning på grunn av vårt rensesystem, CleanTreat, som fjerner eventuelle påviselige spor av medisin fra behandlingsvann før det slippes ut i havet.

- Dette er et stort gjennombrudd for Benchmark og laksebransjen. Kombinasjonen av vår neste generasjon av lakselusbehandling sammen med CleanTreat representerer en omveltende endring i kampen mot en av bransjens største utfordringer, og et stort skritt mot en fremtid hvor ingen medisinske rester blir sluppet direkte ut i havet. I lys av sin betydning for industrien, forventer vi å se betydelig etterspørsel etter behandlingen, og ser frem til å gi behandlingen mer regelmessig godkjenning, sier adm dir i Benchmark, Malcolm Pye i en kommentar.