De ansatte i Lerøy jubler for ny arbeidsplass på Marineholmen. Foto: Marineholmen.

Lerøy og Cargill på plass på Marineholmen

Både de ansatte i Lerøy og Cargill kan juble for nye kontorlokaler på Marineholmen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marineholmen er et av Norges fremste innovasjonsdistrikt, og like før helgen kom både Cargill og Lerøy Seafood Group (LSG) seg på plass i nye lokaler. 

Lerøy har holdt til på Bontelabo i Bergen siden 1950 tallet, men ettersom de så behovet for mer plass etablerte de nytt hovedkontor på Marineholmen.

Selskapet inngikk da en intensjonsavtale med Marineholmen forskningspark (GC Rieber Eiendom), om å oppføre ett nytt hovedkontor for Lerøy i den Marine Klyngen på Marineholmen, der blant annet Cargill også nå er å finne.

Tett på forskning og utdanning

Henning Beltestad, konsernleder i Lerøy Seafood Group, sier til Kyst.no at lokalene er flotte, moderne og tilrettelagte. 

- Det er godt med møterom og stillerom. Selvsagt er det mye nytt å lære seg å bruke, men det er veldig god stemning her i dag. Dette vil gi oss et løft, poengterer han.

Henning Beltestad, Konsernleder i Lerøy Seafood Group er godt fornøyd med den nye tilværelsen på Marineholmen. Foto: Therese Soltveit

Beltestad forteller at de nå har kommet i hjertet på den marine klyngen i Bergen, og at dette vil gi gode muligheter for bedriften.

- Her er vi tett på forskning- og utdanningsmiljøene, NCE Seafood Innovation, Bergen Teknologioverføring og andre aktører innen sjømat. Her er det formelle og uformelle møteplasser, arrangementer og nærhet til miljøer vi både kan dra nytte av og bidra inn i. Samlet tror vi dette vil gi både oss og den marine klyngen i Bergen et løft, forteller han til Kyst.no

Selskapet har en langtidskontrakt og leier rundt 4000 kvadratmeter. Bygget har også fått et spisested der Søtt + Salt har startet drift fra og med mandag. 

Fredrik Witte, administrerende direktør i Cargill Aqua Nutrition Nordsjøen sier Marineholmen er kraftsenteret i verdens marine hovedstad Bergen. Foto: Therese Soltveit/Kyst.no.

- Vil styrke den marine klyngen

Fredrik Witte, administrerende direktør i Cargill Aqua Nutrition Nordsjøen, sier til Kyst.no at de flytter inn i Lanternen 17. desember og gleder seg stort til det.

- Havbyen Bergen er allerede verdens marine hovedstad og Marineholmen er kraftsenteret. Både kunder, samarbeidspartnere og forskningsmiljøer holder til her.

Han forteller at de ønsker å bidra til å styrke den marine klyngen som skal binde næringsliv, forvaltning, forskning og utdanningsinstitusjoner enda sterkere sammen. 

- Forskning og utvikling er bærebjelker hos oss og vi ser frem til å være fysisk nærmere det vitenskapelige miljøet og studentene på Marineholmen, sier han avslutningsvis.