Harald T. Nesvik går fra rollen som samfunnskontakt i Sølvtrans til statsråd i Nærings- og fiskeridepartementet. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Nesvik nå presentert som ny fiskeriminister

Harald Tom Nesvik ble mandag offisielt presentert som ny fiskeriminister, og han tar dermed over stafettpinnen fra Per Sandberg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det ble mandag kjent at Per Sandberg går av som fiskeriminister og nestleder i FrP, og etterfølger er 52-år gamle Harald Tom Nesvik (FrP) som i ekstraordinært statsråd i dag ble utnevnt til ny fiskeriminister. 

Omlag klokken kl 13.10 mandag ettermiddag kom Harald T. Nesvik sammen med statsminister Erna Solberg ut på Slottsplassen for å la seg bli avbildet med en blomsterbukett i hendene. Han ble deretter presentert som ny fiskeriminister av Solberg på regjerningens pressekonferanse, der Per Sandberg også takket for seg.  

Den ferske fiskeriministeren skrøt av Sandberg da han overtok nøkkelen mandag.

Harald Tom Nesvik (FrP) ble i statsråd i dag utnevnt til ny fiskeriminister. Foto: NFD

- Jeg og du har vært venner i mange år. Du har vært absolutt en av de beste fiskeriministerene dette landet har hatt,  og har gjort en fantastisk jobb. Du har satt fokus på en næring som har vært i vekst hele veien. Du har reist land og strand rundt, og har besøkt forskjellige med forskjellige meninger. Jeg kommer til å ta med meg det arbeidet som du har startet, sa Nesvik.

Nesvik sier at han han vil sørge for at de får gode arbeidsplasser innenfor næringen. Han mener det viktigste er at vekst og innvoasjonskraft kan komme innen leverandørindustrien og til de som jobber på slakterier og fiskebruk over hele landet. 

- Det viktigste for meg er at jeg skal være en fiskeriminister for hele landet, sa han i en spørsmålsrunde etter pressekonferansen.

I en pressemelding fra regjeringen skriver de at Nesvik kommer fra Sunnmøre, men han påpeker at han skal være en fiskeriminister for hele landet.

- Det er en ære å få komme inn i et departement som jobber med verdiskaping over hele landet og langs hele kysten. Nå skal vi fortsette å jobbe for en videre vekst innenfor sjømatnæringen, vi skal jobbe videre med regjeringsplattformen for et renere hav, et godt miljø og for vekst på en bærekraftig måte, sier han. 

Nesvik var innvalgt på Stortinget fra Møre og Romsdal fra 1997 til 2017. Fra 2013 var han parlamentarisk leder for partiet.

Fra 1987 til 2009 var han medlem av Ålesund bystyre, fram til 1997 også av formannskapet.

Nesviks siste jobb var som samfunnskontakt i brønnbåtselskapet Sølvtrans.

Konsernsjef Roger Halsebakk i Sølvtrans sier i en kort kommentar til Kyst.no at de mister en verdifull ansatt, nå som Nesvik er blitt fiskeriminister.