Gå til innhold
Annonse

Ny avsløring: Fikk full godtgjørelse for fylkestingsverv

Fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen (H) har fått økonomiske godtgjørelser fra flere steder etter at han ble utnevnt som statssekretær.  Her sammen med tidligere fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik (FrP). Foto: Harrieth Lundberg
Fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen (H) har fått økonomiske godtgjørelser fra flere steder etter at han ble utnevnt som statssekretær. Her sammen med tidligere fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik (FrP). Foto: Harrieth Lundberg

Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (H) har hittil i år fått 27 000 kroner i lønn fra Troms og Finnmark fylkeskommune - uten at det har vært et eneste møte i det fylkestinget han er innvalgt i.

Annonse

VG avslørte mandag at Sivertsen har fått godtgjørelse for enda et politisk tillitsverv, samtidig som han har vært statssekretær, og senere statsråd, i Solberg-regjeringen.

Dette kommer på toppen av det Dagbladet har avdekket, nemlig at han fikk dobbelt lønn, fra regjeringen og fra Lenvik kommune, fram til årsskiftet. Han søkte også om etterlønn, men har senere ombestemt seg og tatt skritt for å betale tilbake en og en halv månedslønn i etterlønn.

Fylkestingsmedlem

Helt siden han ble utnevnt til statssekretær, i november, har han mottatt godtgjørelse som folkevalgt i det nye fylkestinget for Troms og Finnmark.

Sivertsen har mottatt 25 063 kroner for dette vervet fra oktober til desember i 2019, og 27 375 kroner for januar og februar i 2020, opplyser VG.

Det nye fylkestinget hadde to møter høsten 2019: 28. til 30.oktober og 13.desember.

Fylkestinget har ikke hatt noen møter så langt i 2020. Likevel fortsatte godtgjørelsen å tikke inn på Sivertsens konto.

Først i dag mandag, en måned etter at han ble utnevnt til fiskeriminister, har Sivertsen ifølge avisen tatt initiativ til å stoppe utbetaling av godtgjørelse for å være medlem av det nye fylkestinget i Troms og Finnmark.

Spørsmål til statsministeren

Aps talsperson, Terje Lien Aasland, har på vegne av Ap sendt spørsmål til statsminister Erna Solberg om fiskeriminister Geir Inge Sivertsens økonomiske krumspring.

Spørsmålet lyder som følger:

«Vi forstår saken slik at Sivertsen ikke gjorde noen betraktninger omkring det rettmessige eller moralske perspektivet omkring dobbeltlønn og senere etterlønnen. For videre vurdering av denne saken vil det være av betydning å vite om statsministeren var kjent med dobbeltrollen til Sivertsen og om hun var kjent med at han mottok dobbeltlønn, samt søkte om og fikk utbetalt etterlønn. Likeledes om statsministeren kan redegjøre for hva hun har visst i denne saken og om det forenlig med god vurderingsevne å heve lønn som ordfører, og samtidig søke om etterlønn i en situasjon der man har tiltrådt som statssekretær.

Har statsministeren fortsatt tillit til fiskeriminister Geir Inge Siversten som aktivt har søkt om etterlønn samtidig som han hevet dobbel lønn som statssekretær og ordfører?»

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse