Vikan Settefisk er en liten familiebedrift som produserer settefisk av ørret, og kan vise til betydelig økning i resultat de to siste årene. Foto: Vikan Settefisk.

Økt resultat i år også for Vikan Settefisk

Vikan Settefisk har økt omsetningen og resultatet også i 2017, slik de gjorde året før. Selskapet har også gjort to endringer i styret. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Vikan Settefisk er en liten familiebedrift som har spesialisert seg på ørretproduksjon, og produserer cirka to millioner sjøklar settefisk. 

Etter røde tall i 2014, og et relativt beskjedent overskudd i 2015, ble 2016 en økonomisk opptur for Vikan Settefisk. Det samme ble 2017.

Regnskapet til selskapet viser at de økte omsetningen fra 13,7 millioner i 2016 til 21,8 millioner kroner i 2017, noe som er tidenes beste omsetning for dem.

Nøkkeltall:

Driftsresultatet gikk fra 1,5 millioner kroner til nær 3,1 millioner kroner. Driftsmarginen økte fra vel 11 prosent i 2016, til 14 prosent i fjor.  

Styreendringer

Styreleder Helge Gasø og styremedlem Stine Ervik er stemt inn i styret til Vikan Settefisk og utvider det til nå å bestå av fire personer. Ut går tidligere styreleder Knut Arnfinn Kvernberg. 

Styret består nå av følgende medlemmer: styreleder Helge Gåsø, styremedlem: Frode Reppe, Britt Åse Skarsvåg og Stine Ervik. 

Vikan Settefisk:

  • Familiebedriften ble etablert i 1986 i Barmfjorden på Hitra, og produserer kun settefisk av ørret. 
  • I 1999 ble Frøya Settefisk AS, som holdt til i Tverrvågen på Frøya, kjøpt opp. Dette ble fusjonert inn under Vikan Settefisk AS i 2004.
  • Britt Åse Skarsvåg er daglig leder i selskapet. 

Selskapet har også endret adresse til Tuvnesveien 9, 7270 DYRVIK i Frøya kommune.