Markedsjef Marte Lund Myran i Norwegian Seafood Trust og Trond A. Henriksen, leder for FoodTrust og Blockchain for Atea Group, sier sporingsverktøy er en god måte for å få vise frem laksens reise gjennom hele verdikjeden, hvor man kan synliggjøre det lave co2-avtrykket sammenlignet med andre proteinkilder. Foto: Therese Soltveit/Kyst.no
Vil vise oppdrettsselskapenes fotavtrykk ved hjelp av sporingsverktøy
- Sporingsverktøyet er en fin måte for oppdretterne å være åpne om sin produksjon til forbrukerne på, sier markedssjef i Norwegian Seafood Trust (NST), som nå også har fått Lingalaks med i nettverket.
Norwegian Seafood Trust er en sporingstjeneste og næringens digitale storsatsing. Atea Norge er hovedsamarbeidspartner og driftsoperatør. Tjenesten baserer seg på IBMs sporingsløsning som følger hele verdikjeden til fisken, fra egget klekker, til fisken går i merden, slaktes, transporteres, foredles og selges.
Kyst.no møter en spent Marte Lund Myran, som er markedssjef i Norwegian Seafood Trust og Trond A. Henriksen, leder for FoodTrust og Blockchain for Atea Group på Britannia i Trondheim, hvor Sjømatbedriftene feirer sitt 75 års jubileum tirsdag og onsdag denne uken.
Myran påpeker at denne uken har vært en viktig uke for Norwegian Seafood Trust som hun har jobbet med i nesten 9 mnd.
NF Digital Komplett
4990,-
KJØP
NF Pluss Måned
199,-
KJØP