Martin Langaas, flyfraktsjef i Avinor sier de forventer en fortsatt økning i volumene i årene som kommer for sjømateksporten.  Foto: Avinor
Martin Langaas, flyfraktsjef i Avinor sier de forventer en fortsatt økning i volumene i årene som kommer for sjømateksporten. Foto: Avinor

- Utfordrende globalt å sikre flyfraktkapasitet

Avinor sier enkelte markeder har vært svært utfordrende å sikre kapasitet til i 2021. Nå ser de bedring i sikte i Nord-Amerika, mens Asia kan bli ekstra utfordrende i 2022.

Publisert

Martin Langaas, flyfraktsjef i Avinor har tatt en prat med Kyst.no om hvordan situasjonen for flyfrakt ser ut i det nye året, samt hvilke trender de har opplevd i 2021.

Langaas mener det nå er utfordrende globalt å sikre flyfraktkapasitet. Både sjø, jernbane og veitransport sier han påvirkes av Covid-19, hvilket fører til at det er høyere global etterspørsel etter flyfrakt.

- Dette opp mot en lavere fraktkapasitet tilgjengelig globalt enn normalt, gir høye rater og utfordringer med å sikre kapasitet. Da primært til Asia hvor vi har klart å øke kapasiteten i 2021.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP