Thor Nerhus (t.h.) ved Ølve Industrier, sammen med Kjell Ingemar Sundfjord (t.v.), Jan Gunnar Tufta, Håvard Teigland Hunstad, Anders Nerhus og Jan Magnus Aasen. Foto: Håvard Sætrevik/Grenda.

Ølve Industrier leverer transportmateriell til Færøyene

Det vestlandske selskapet Ølve Industrier leverer i disse dager transportmateriell til Bakkafrost, som er i gang med byggingen av et stort lakseforedlingsbygg på Glyvrar på Færøyene. -Vi liker å skreddersy ting og utstyr tilpasset den enkelte bedrift, forklarer Thor Nerhus til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet som holder til i Husavågen på Ølve i Kvinnherad, opplyser at to containere allerede er sendt og en tredje er snart klar til å sendes av gårde.

Daglig leder og deleier Thor Nerhus er nylig kommet hjem fra et besøk på Færøyene og sier de har mye å gjøre i disse dager.

– Vi må stå på for å sikre nye oppdrag, sier Thor Nerhus, daglig leder ved Ølve Industrier, til Grenda lokalavis, som først omtalte saken.

Lager system for fiskekasser

Selskapet som har rundt 20 ansatte, skal produsere og levere transportmateriellet som holder styr på fiskekassene, fra lageret til den ender i isoporkassen.

- Vi skal levere et transportsystem for tomkasser/lokk fra kassefabrikken til der fisken kommer i kassen og kassen blir stroppa. Det er et system der levering er direkte fra kassefabrikken. Altså det vil si at kassene forblir uberørt av menneskehender, sier Nerhus til kyst.no.

Hvordan selskapet fikk oppdraget, forklarer så enkelt som at de er godt kjent av bransjen og dermed klarte å få lagt frem et forslag til Bakkafrost.

- Vi var en av flere som kom med forslag, og fikk oppdraget tilslutt. i har utviklet et system som leverer kassene hurtig frem til der fisken vert lagt i kassen. Det tilsier over 30 kasser per minutt på topp, sier Nerhus, som eier selskapet sammen med bror og nevø.

Skreddersyr løsninger

Han opplyser til kyst.no at transportsystemet blir skreddersydd til det kunden måtte ønske.

- Leveransen er ikke ferdig ennå, men det er spennende med nye ting og nye steder, sier han.

Ølve Industrier har sendt to av tre utstyrsleveranser av gårde til Færøyane. Eierene Arne (t.v.), Thor og Tor Heine Nerhus gleder seg over det store oppdraget. Foto: Håvard Sætrevik/Grenda.

Selskapets prosess er å gi et forslag, deretter sette i gang med skisser og tegninger. Så følger de opp med automasjonen og mekanikk. Tilslutt monterer de utstyret, følger opp og gjør service.

- Vi skal på til Færøyene og montere alt som vi leverer, slik vi alltid gjør, sier sjefen.

Selskapet poengterer at det er viktig å være tidlig ute og ha lokalene bortimot tomme når de monterer.

Tester ut på våren

Prosessen har  så langt tatt over ett år.

- Det blir vel igangkjøring ut på våren en gang. Men vi må først inn, for da er gulvet ledig for oss under montering, sier han.

- Vi kan levere veldig mye av det som trengs i et lakseslakteri eller fiskemottak, men også til kjøttindustrien. Det meste går på tomkassebehandling, fullkassebehandling, islagring, isdosering, transportører og ellers det som trengs av utstyr. Vi liker å skreddersy ting og utstyr tilpasset den enkelte bedrift, forklarer Nerhus til kyst.no.

  • Ølve Industrier AS er et firma som har drevet med rustfritt stål og utstyr til næringsmiddelindustrien siden 1979.
  • Selskapet har 20 ansatte som driver med salg, konstruksjon, automasjon, produksjon og montering etter avtale med kunde.
  • I dag er største del av produksjonen rettet mot næringsmiddelindustri, med største andel innen lakseforedling.
  • De utvikler, tester og produserer alle sine produkter i egne lokaler. De leverer, monterer og tilbyr service på sine produkter i hele verden.

    (Fakta: Ølve Industrier sin hjemmeside)