Det er snart ikke mer sjøareal å oppdrive for Bakkafrost som nå ønsker å sette kursen offshore. Foto: Bakkafrost

Bakkafrost ønsker å gå offshore

Bukter og viker på Færøyene er snart fylt opp av merder. Derfor er Bakkafrost klare til å flytte ut til mer eksponerte områder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge nettavisen Fishfarmer har selskapet forklart at de snart ikke har mer areal til disposisjon. De har søkt myndighetene i Torshavn om tillatelse til å utvikle nye anlegg øst for øya Nolsoy.

- Plasseringen er offshore, og merdene skal plasseres mye dypere hvor strømningene er betydelig sterkere, skriver avisen.

Dyrt og stort

Selskapet mener at om oppdrettsnæringen på Færøyene skal kunne utvikle seg videre, er det et behov for nytenkning og strategi.

Administrerende direktør i selskapet, Regin Jacobsen, skal nylig ha uttalt til Færøyske Televisjon at en slik offshoreopreasjon vil se ut som oljerigger uten boretårnet.

Samtidig kom direktøren med en advarsel om at oppdrettsvirksomhet på åpent hav er veldig dyrt, typisk mellom 1 – 2 milliarder danske kroner (DKK) pr enhet.

Produksjonsenhetene skal ifølge avisen også være store med en diameter på rundt 200 meter, med en lengde på 400 meter og en høyde på mellom 60 og 80 meter.

Den totale investeringen kan komme opp mot 15 milliarder danske kroner (1,7 milliarder pund).