Bakkafrost har vist evne til å reagere raskt på en «blackswan-hendelse», mener Nordea.

Nordea: Bakkafrost har klart seg bra så langt i krisen

Den færøyske oppdretteren Bakkafrost har så langt klart å navigere godt i virusbefengt farvann, skal  man legge Nordeas vurderinger til grunn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I sin morgenrapport onsdag skriver finansinstitusjonene at det globale markedet har snudd helt om og børsene i USA opplevede i går den kraftigste oppgangen på en dag siden fianskrisen, med oppgang på omkring 10 %.

Oppgangen kommer I kjølvannet av at politikerne I USA endelig har blitt enige om en stimulansepakke på 2000 milliarder USD, eller omkring 10 % av BNP. Konsekvensen er også at at oljeprisen kommer noe opp (USD 28/fat) og kronen styrker seg (11,85 mot euro).

Nordea trekker i rapporten frem Bakkafrost, som de påpeker har siden børsnoteringen i 2010 mer enn tredoblet produksjonen av laks, og de forventer at dette vil øke med ytterligere 26 % de neste to årene.

- I en verden på randen av global resesjon på grunn av COVID-19-pandemien, kan produksjonsveksten potensielt bli utfordrende på grunn av lavere etterspørsel. Så langt i krisen, ser det ut til at selskapet har klart seg bra og har vært i stand til å bruke ekstra kapasitet i fabrikkene til å øke produksjonen av frosne produkter for å møte etterspørselsvekst i dette segmentet hos detaljistene.

Etter Nordeas syn viser dette evnen til å reagere raskt på en «blackswan-hendelse» med de nåværende kapasitetene til selskapet.

I en ny rapport, senker de sine EBIT-estimater for å gjenspeile lavere produksjon etter tapet av fisk i mars, samt lavere laksepriser i lokal valuta.

-  Men vi tror dette allerede reflekteres godt i aksjekursen, som er ned 30 % fra toppen. Vi anbefaler kjøp av aksjen med et DCF-basert kursmål på 630 kroner, skriver de.