Per Sandberg åpner pop-up salma resturant Foto: NFD.

Åpnet pop-up restaurant i Oslo

Restaurant Barnemeny åpnet i hovedstaden i dag, og fikk god respons fra både barn og fiskeriminister Per Sandberg. Restauranten skal inspirere foreldre til å lage fiskemåltider som barn liker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lakseprodusenten Salma vil vise foreldre at det kan være mye lettere å få barn til å både like og spise fisk enn man kanskje skulle tro. Tidligere i dag åpnet de pop-up restauranten "Barnemeny" som bare serverer retter som er testet og godkjent av barn fra 5 til 12 år, melder Nærings- og fiskeridepartementet.

Pop-up resturanten Barnemeny ble lansert i Oslo 12. september, der barn og voksne kan få lære mer om laks. Foto: Salma/Facebook.

- Det er positivt at næringen lager produkter som gjør det enklere å sette fisk og sjømat på menyen. Å gi barn og unge et godt kosthold er en av de viktigste investeringene vi gjør, sa fiskerminister Per Sandberg da han åpnet restauranten. 

Tre av fire foreldre skulle ønske at de spiste fisk oftere, ifølge en spørreundersøkelse utført av Respons Analyse.

Les også: Lakserevolusjonen Salma hedret

Første dagen bestod av en smakedag, der Salma fra klokken 12.00 laget smaksprøver på noen av rettene og deler ut. Det var også mulig å spise full lunsj og middag i restauranten.

De serverer lunsj og middag hver dag resten av uken, i tillegg skjer det også en hel del ting som er verdt å få med seg, ifølge arrangøren. Se program under. 

Onsdag:

Flying Culinary Circus fra klokken 14.00-16.00

- Hvor mange lakseretter er det mulig å lage på en time? Flying Culinary Circus tar utfordringen i restaurant Barnemeny.

Per Sandberg var tilstede da pop-up restauranten Barnemeny ble lansert i Oslo 12. september. Foto: Salma/Facebook.

Her blir det mye mat, så Salma oppfordrer folk til å komme innom og hjelp de kreative kokkene å spise opp kreasjonene.

Torsdag:

Sushikurs fra klokken 14.30-16.00

- Sushi er i ferd med å bli den nye folkematen. Vi arrangerer kurs som inspirerer og lærer deg å tilberede sushi, opplyser de på sine Facebook-sider.