Fra Venstre: Bjørg Mette Holmefjord Antonsen, Daglig leder i AS Bolaks og Jan-Emil Johannessen, CEO Benchmark Genetics Norway AS. Foto: Bolaks AS

Benchmark signerer ny 10-års avtale

Fredag signerte Benchmark Genetics Norway AS (tidl. SalmoBreed AS) og AS Bolaks en samarbeidsavtale for produksjon av stamfisk og rogn av SalmoBreed-stammen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Avtalen har en varighet på 10 år og viderefører et allerede 19 år lagt samarbeid mellom de to partene, ifølge en pressemelding fra selskapene.

Avtalen omfatter produksjon av stamfisk i de to konsesjonene til Bolaks i Hordaland, samt produksjon av rogn ved anlegget i Lygrepollen i Fusa. Det strategiske samarbeidet innebærer også etablering av et felles foretak som skal eie og drifte 2 omsøkte stamfiskkonsesjoner i et annet geografisk område i Norge, med formål om å spre risikoen i dagens forretningsmodell. I avtalen inngår også en 10 års leveranseavtale av rogn fra Benchmark Genetics Norway AS til AS Sævareid Fiskeanlegg, hvor AS Bolaks er hovedaksjonær. 

CEO i Benchmark Genetics Norway AS, Jan-Emil Johannessen sier de er veldig fornøyd med å videreføre det tette samarbeidet de har hatt med Bolaks siden 2000.

 – Strategisk er det viktig for oss å ha et solid fotfeste i Sør-Norge, som supplerer vår produksjon av stamfisk og rogn i Nord ved SalmoBreed Salten AS og Salten Stamfisk AS. Bolaks er en svært dyktig og pålitelig produsent som nyter stor respekt både hos oss og våre kunder, sier hun.

Rivende utvikling

Bjørg Mette Holmefjord Antonsen, Daglig leder i AS Bolaks er enig med Johannessen, og supplerer:

- Produksjon av stamfisk og rogn er ett av våre hjertebarn i Bolaks. Vi har holdt på med avl, stamfisk og rogn siden tidlig 70-tallet, og seinere gjennom SalmoBreed AS hvor vi frem til 2014 var inne på eiersiden. Det skjer en rivende utvikling innenfor avl og genetikk, og vi ser frem til å få være med på ferden videre sammen med Benchmark Genetics Norway.