Kate Furhovden Stenerud blir kommersiell direktør for laks og Thommy Holmvåg blir kommersiell leder for genetikk i Norge.

Tar nye steg i Benchmark

Fra 1. mai har selskapet forfremmet Kate Furhovden Stenerud til kommersiell direktør for laks. Samme dato fikk Thommy Holmvåg også et opprykk til en nyopprettet rolle som kommersiell leder for genetikk i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Stenerud overtar det kommersielle ansvaret fra Geir Olav Melingen som går inn i rollen som ny leder i Benchmark Genetics etter Jan-Emil Johannessen fra 1. juni i år. Stenerud har de siste årene jobbet med det regionale kundeansvaret i Sør-Norge, og samtidig jobbet tett med det globale salgsteamet. I den nye stillingen vil hun rapportere til Melingen, som er veldig fornøyd med at Kate har takket ja til å overta hans tidligere stilling.

- Kate har vist seg som en klar kandidat til denne rollen, og vi er veldig glade for at vi kan løfte hennes kompetanse videre opp i organisasjonen. Hennes rolle vil videreføre det gode arbeidet som er gjort innen genetikk og helse for laks globalt.

Benchmarks kommersielle team for atlantisk laks er lokalisert i Norge, Storbritannia, Island, Nord-Amerika og Chile, og leverer befruktet lakserogn og avlusningstjenester til over 40 land.

Nyopprettet stilling

For å bistå Stenerud har Thommy Holmvåg nylig tiltrådt i den nyopprettede stillingen som kommersiell leder for genetikk i Norge og vil rapportere direkte til henne. Han har tidligere hatt det regionale kundeansvaret i Nord-Norge.

- Thommy er handlekraftig, samarbeidsdyktig og kommuniserer effektivt med både kundene våre og alle i teamet. Dette er styrker som vil hjelpe oss med å videreutvikle arbeidet vi gjør både internt og ut mot kundene våre, uttalte Stenerud.

Vellykket omorganisering

I juni 2022 ble det kommersielle teamet og markedsavdelingen innen genetikk omorganisert for å fokusere helhetlig på salg og markedsføring av selskapets produkter tilknyttet atlantisk laks. Denne endringen har bidratt positivt til å bygge enda tettere relasjoner med kundene og styrket samarbeidet på tvers av avdelingene internt.