Bewi Invest styrker sin posisjon innen sjømat og kjøper nå 44,4 prosent av SinkabergHansen.

Kjøper seg inn i SinkabergHansen

Bewi Invest kjøper 44,4 prosent av SinkabergHansen.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser selskapet i en børsmelding onsdag.

Kjøpesummen er avtalt til 2,2 milliarder kroner, noe som gir en selskapsverdi for SinkabergHansen på 5 milliarder kroner.

- Eierposten i SinkabergHansen er svært attraktiv for oss, og en viktig milepæl i etableringen av en sterk og lønnsom posisjon innen sjømat. Den komplementerer andre eierposter vi har i den bransjen, og vi ser gode muligheter for synergier på tvers av porteføljen vår, sier daglig leder Bjørnar André Ulstein i meldingen fra selskapet.

BEWI Invest skriver at de er eier av mer enn 10 selskaper, primært innen industri, eiendom og sjømat. Selskapets to største investeringer er majoritetsposten (51 prosent) i det noterte industriselskapet BEWI ASA og eierandelen i det noterte eiendomsselskapet KMC Properties ASA (43 prosent). BEWI Invest har lenge ønsket å styrke sin posisjon innen sjømat.

- Da vi fikk mulighet til å slå oss sammen med Berg-Hansen-familien, og komme inn på eiersiden i SinkabergHansen, passet det perfekt i vår vekststrategi, sier Ulstein.

- Vi har stor respekt for verdiene som er skapt i SinkabergHansen og er ydmyke i forhold til ansvaret vi nå har fått for å bidra til å videreutvikle dette, i samarbeid med Berg-Hansen- og Sinkaberg-familiene.

Vil noteres på Oslo Børs

Berg-Hansen får oppgjør i 900 millioner kroner i aksjer i BEWI Invest, hvilket vil utgjøre en eierandel på 15 til 16 prosent av aksjene i BEWI Invest, avhengig av størrelsen på emisjonen, 600 millioner kroner i en notert hybrid obligasjon, mens resterende betales i kontanter.

BEWI Invest planlegger å gjennomføre en emisjon på 500 til 700 millioner kroner for å finansiere kontantoppgjøret. Selskapet har allerede fått bindende forpliktelser fra nye og eksisterende eiere på over 500 millioner kroner. Transaksjonen og emisjonen setter fart på BEWI Invest’s planer om å notere selskapets aksjer på Oslo Børs, alternativt Euronext Growth. Styret i selskapet har en intensjon om å søke notering innen 12 måneder fra gjennomføring av transaksjonen.