Bewi Invest styrker sin posisjon innen sjømat og kjøper nå 44,4 prosent av SinkabergHansen.
Bewi Invest styrker sin posisjon innen sjømat og kjøper nå 44,4 prosent av SinkabergHansen.

Kjøper seg inn i SinkabergHansen

Bewi Invest kjøper 44,4 prosent av SinkabergHansen.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser selskapet i en børsmelding onsdag.

Kjøpesummen er avtalt til 2,2 milliarder kroner, noe som gir en selskapsverdi for SinkabergHansen på 5 milliarder kroner.

- Eierposten i SinkabergHansen er svært attraktiv for oss, og en viktig milepæl i etableringen av en sterk og lønnsom posisjon innen sjømat. Den komplementerer andre eierposter vi har i den bransjen, og vi ser gode muligheter for synergier på tvers av porteføljen vår, sier daglig leder Bjørnar André Ulstein i meldingen fra selskapet.

BEWI Invest skriver at de er eier av mer enn 10 selskaper, primært innen industri, eiendom og sjømat. Selskapets to største investeringer er majoritetsposten (51 prosent) i det noterte industriselskapet BEWI ASA og eierandelen i det noterte eiendomsselskapet KMC Properties ASA (43 prosent). BEWI Invest har lenge ønsket å styrke sin posisjon innen sjømat.

- Da vi fikk mulighet til å slå oss sammen med Berg-Hansen-familien, og komme inn på eiersiden i SinkabergHansen, passet det perfekt i vår vekststrategi, sier Ulstein.

- Vi har stor respekt for verdiene som er skapt i SinkabergHansen og er ydmyke i forhold til ansvaret vi nå har fått for å bidra til å videreutvikle dette, i samarbeid med Berg-Hansen- og Sinkaberg-familiene.

Vil noteres på Oslo Børs

Berg-Hansen får oppgjør i 900 millioner kroner i aksjer i BEWI Invest, hvilket vil utgjøre en eierandel på 15 til 16 prosent av aksjene i BEWI Invest, avhengig av størrelsen på emisjonen, 600 millioner kroner i en notert hybrid obligasjon, mens resterende betales i kontanter.

BEWI Invest planlegger å gjennomføre en emisjon på 500 til 700 millioner kroner for å finansiere kontantoppgjøret. Selskapet har allerede fått bindende forpliktelser fra nye og eksisterende eiere på over 500 millioner kroner. Transaksjonen og emisjonen setter fart på BEWI Invest’s planer om å notere selskapets aksjer på Oslo Børs, alternativt Euronext Growth. Styret i selskapet har en intensjon om å søke notering innen 12 måneder fra gjennomføring av transaksjonen.