Går til Bio Marine for å videreutvikle luseskjørt

Bio Marine skal styrke sin satsing på luseskjørt og har derfor ansatt Svein Brudeseth Tveiten som ny ansvarlig for tekstilprodukter.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra Bio Marine skriver de at bruk av luseskjørt er et marked i vekst. 

- Å ansette Tveiten er en del av Bio Marines strategi om å videreutvikle sitt utvalg innenfor luseskjørt, heter det.

 - Naturen er omskiftelig mens oppdrett krever forutsigbarhet. Stadig flere selskap velger å installere systemer som sikrer godt merdmiljø også i perioder med krevende ytre forhold. I takt med at oppdretterne i større grad rigger seg for å verne om fisken opplever vi en økende etterspørsel etter sirkulasjon, oksygenering, overvåkning og da også luseskjørt, sier Nils Hovden, markedsansvarlig hos Bio Marine.

Svein Tveiten

Bio Marine skriver at Tveiten regnes som en nestor i bransjen med mange års erfaring med å produsere luseskjørt til oppdrett. 

Han har i en årrekke blant annet drevet egen virksomhet i Rantex Flaarønning, nettopp innen produksjon av luseskjørt og ferskvannsbasseng, basert på ulike typer tekstiler. Tveiten står også bak flere patenterte løsninger som brukes innen oppdrett.

- Ansettelsen av Tveiten markerer et langsiktig mål hos Bio Marine om å tilby komplette løsninger for merdmiljø.

De siste årene har Tveiten arbeidet som rådgiver innen design og utvikling av oppdrettsutstyr, til ulike oppdrettere og produsenter.