LetSea lyktes med problemfri avlusing. Illustrasjonsfoto av lakselus: HI

Svært vellykket lusebehandling

LetSea på Helgeland ser ut til å ha lyktes med problemfri avlusing. Nylig satte de personlig rekord med nesten null dødelighet i en behandling hvor fisken i tillegg viste svært god appetitt umiddelbart etterpå.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

På lokaliteten Havstein på Dønna opplevde LetSea i denne lusebehandlingen nesten ingen dødelighet i de seks merdene som ble behandlet, melder BioMar i en pressemelding. 

- Fisken responderte veldig bra på avlusingen, og vi var overraskende nok tilbake på samme utfôringstall som før behandlingen samme dag som vi startet fôringen igjen. Spesielt det siste understreker betydningen av god fiskehelse og -velferd for produksjonsresultatet, sier Tor-Hugo Hestnes, produksjonsleder i LetSea.

Riktig teknologi og styrking av fisken før behandling

Hestnes fortsetter:

- Lusebehandlingen må selvsagt gjøres på mest mulig skånsom måte. Vi brukte Hydrolicers Hydro Fish Care lusespyler, men det er også verdt å merke seg at denne fisken var primet med helse- og vekstfôr fra BioMar i en lengre periode i forkant av og under behandlingen. Hensikten var å gjøre den mer robust, ikke minst med tanke på avlusing. Vi mener absolutt å ha lyktes med dette, avslutter Hestnes.