Ida Grong Aursand, er ny forskningdirektør i Biomar. Foto: Biomar

Ny forskningsdirektør i BioMar

Ida Grong Aursand er ny forskningsdirektør i Boimar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Jeg ser på stillingen som leder av BioMars FoU-avdeling som svært spennende.Min ambisjon er at BioMar skal ligge i front innen forskning og utvikling på fiskefôr. Målet er å utvikle bærekraftige fôrtyper som gir frisk fisk med god tilvekst og høy kvalitet. Jeg gleder meg til å lære mer om bedriften og ta fatt på nye utfordringer, sier Ida Grong Aursand.

- I dette arbeidet er det avgjørende at FoU til enhver tid har en presis oppfatning av kort- og langsiktige markedsbehov. Tett samarbeid med kunder er en forutsetning for å utvikle framtidas fôr, med muligheter for økt differensiering av sluttproduktet i fokus. Det er jeg sikker på vil være et økende behov. I tillegg til forskning internt i selskapet vil også samarbeid med nasjonale og internasjonale forskningsinstitutter være en viktig strategi for oss, sier Aursand.

Ida er utdannet sivilingeniør i Bioteknologi fra NTNU og har doktorgrad innen fiskekvalitet og måleteknikker. Hun har jobbet i SINTEF siden 2003 som stipendiat, forsker og seniorforsker, og de siste seks årene som forskningsleder.