PD-syk laks i merd. Foto: Linn Therese S Hosteland.

Søker om biomasseutvidelse grunnet PD

Bjørøya Fiskeoppdrett AS og Midt-Norsk Havbruk AS søker om midlertidig biomasseutvidelse ved lokaliteten Nausttaren grunnet PD-utbrudd. Det kommer frem i høringsdokumenter hos Osen kommune.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kommunen melder at de fra Sør-Trøndelag fylkeskommune har mottatt søknad fra Bjørøya Fiskeoppdrett AS og Midt-Norsk Havbruk AS, om midlertidig biomasseutvidelse på 2 340 tonn ved lokaliteten Nausttaren.

Biomasseutvidelsen medfører ikke endret arealbruk. Arealet er i kommuneplan for Osen kommune avsatt til akvakultur.

- Lokaliteten er godkjent for en lokalitetsbiomasse på 3 120 tonn og søkes nå midlertidig utvidet til 5 460 tonn. Søknaden gjelder ikke endring av anleggsplasseringen. Søknaden begrunnes med at det er påvist PD på en lokalitet i Flatanger kommune, og fisken er nå flyttet til lokaliteter i Sør-Trøndelag som følge av pålegg fra Mattilsynet, heter det i søknadsbrevet fra Fylkeskommunen.

Ifølge Veterinærinstituttet ble det i februar påvist PD på en lokalitet i Hordaland, en i Sogn og Fjordane, en i Møre og Romsdal og tre i Sør-Trøndelag. Det er i tillegg mistanke om PD på to lokaliteter i Sør-Trøndelag. Oppsummert er det så langt enten påvist eller mistanke om PD ved 20 lokaliteter i 2016.

Søknaden på biomasseutvidelsen er på offentlig høring frem til åttende april.