Prosessbåten «Taumar» ute på oppdrag. Foto: Napier AS.

Blir ny eier i Napier

Infrastrukturfondet CapMan Infra avtalte 2 februar å bli majoritetseier av bløggebåtrederiet Napier.

Nåværende eiere Amar Group og Kverva, samt grunnleggerne, selger sine andeler av aksjene i Napier til CapMan Infra. Nøkkelpersonell i selskapet kommer imidlertid til å reinvestere og sågar beholde en aksjepost og videre engasjement i selskapet.

CapMan er et nordisk, privat kapitalforvaltning- og investeringsselskap med 30 års erfaring innenfor videreutvikling og verdiskaping i tilknyttede selskaper. Napier vil inngå som en del av gruppens investering innen infrastruktur.

Napier skriver at de er svært fornøyde med å få med CapMan Infra som ny majoritetseier. Dette danner et solid grunnlag for videre vekst og utvikling av selskapet, samt sikrer kontinuitet for den eksisterende kompetansen i rederiet og en videre kvalitet i leveransene til våre kunder.

- Vi er svært glade for at CapMan Infra kommer inn som majoritetseier hos oss. Dette vil gi oss det grunnlaget som trengs for å fortsette den gode utviklingen vi har hatt de seneste årene. CapMan Infra har imponert oss med sitt fokus på å sikre kompetansen vi har bygget opp i rederiet, og fortsette utviklingen av våre operasjoner til fordel for kunden, sier Kjetil Tufteland, administrerende direktør Napier.

Selskapets tidligere eiere benyttet Pareto Securities som finansiell og Schjødt som juridisk rådgiver. CapMan Infra benyttet Nordea Corporate Finance, en del av Nordea Bank Abp, filial i Norge som finansiell og Thommessen som juridisk rådgiver.

Les flere Kyst.no saker om Napier her.