CEO i Blue Planet AS, Eivind Helland, har tro på traineeordningen som en god måte for å få rekruttert flinke, unge folk til havbruksnæringen. Andrea Viga Søndenå startet denne uken som trainee i Blue Planet.
CEO i Blue Planet AS, Eivind Helland, har tro på traineeordningen som en god måte for å få rekruttert flinke, unge folk til havbruksnæringen. Andrea Viga Søndenå startet denne uken som trainee i Blue Planet.

Blue Planet satser på traineeordning

Andrea Vige Søndenå er nå på plass som prosjektleder-trainee i Blue Planet.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 8. august startet 25 år gamle Andrea Viga Søndenå som prosjektleder-trainee i Blue Planet AS i regi av programmet Trainee Sørvest som Næringsforeningen i Stavanger og UiS står bak. Stiim Aqua Cluster har også støttet opp om traineeprogrammet ved å lage en «påbyggsmodul» med fire tilleggssamlinger for unge som er trainee i bedrifter tilknyttet Stiim-klyngen. «Stiim Trainee» er altså Trainee Sørvest med et par tilleggssamlinger med fokus på havbruk.

- Det var kjekt jeg fikk en traineestilling, for det var det jeg hadde mest lyst på, sier Andrea Viga Søndenå (25).

Selv om hun har «halve familien i havbruk» og førstehåndskunnskap om næringen, gleder hun seg til å bli del av et traineefellesskap i regi av Trainee Sørvest og Stiim Trainee.

Fikk øynene opp for mulighetene

Andrea Viga Søndenå er utdannet sivilingeniør i havbruk fra Universitetet i Bergen og fullfører i disse dager masteroppgaven sin. Hun har to onkler som driver Tytlandsvik Aqua og en mor som er ansatt i Skretting. Selv har hun i to år hatt sommerjobb hos Tytlandsvik og Fister Smolt, og en sommer i Blue Lice.

- Da jeg var yngre var det nok dyrlege og andre yrker som fristet. Men når du blir eldre og mer bevisst på havbruksbransjen og de mulighetene som finnes, da blir det interessant, sier hun.

Sivilingeniørutdanningen hun har tatt ved UiB er et integrert masterprogram i havbruk og sjømat. Programmet ble startet opp i 2016 og utvikler studentenes evne til å tenke hele havbruks- og sjømatverdikjeden i sammenheng. Sivilingeniørstudiet blir stadig mer populært og får flere søkere år for år. I år hadde havbruk og sjømat den tredje høyeste poenggrensen av UiBs sivilingeniørprogrammer.

Mastergradsutdanningen har som mål å gi kandidaten ferdigheter til å jobbe selvstendig med et forskningsprosjekt under veiledning, og etter hvert ut fra egne kunnskaper og erfaringer.

I masteroppgaven har Andrea valgt å forske på slimceller og kloridceller hos postsmolt i RAS-anlegg og i sjø. Oppgaven har hun gjort for Tytlandsvik Aqua.

Bra overgang til arbeidslivet

- Jeg tror traineestillingene er populære fordi det gir en litt mykere overgang til arbeidslivet. I tillegg får du gjennom traineesamlingene treffe andre som er i samme situasjon, og du får lære andre ting enn det rent faglige som universitetet fokuserer på, sier Viga Søndenå.

Stillingen som prosjektleder-trainee i Blue Planet AS er en del av Trainee Sørvest i regi av Næringsforeningen i Stavanger og Universitetet i Stavanger. I tillegg har Stiim Aqua Cluster en «påbyggsmodul» med fokus på havbruk, Stiim Trainee, for alle som er trainee i en av klyngens medlemsbedrifter.

I jobben vil Andrea blant annet arbeide med prosjektet marin overvåkning og i Stiim Aqua Cluster, som er en del av Blue Planet.

- Her er det mye forskjellig, mange ulike prosjekter og ny teknologi som du kanskje ikke hadde kommet borti i en annen jobb. Og Stiim-klyngen har så mange medlemsbedrifter som jeg ser frem til å bli bedre kjent med, sier hun.

Trainee-ansettelsen varer i utgangspunktet i ett år, men svært mange får fast jobb og fortsetter i bedriftene der de startet som trainee.

- Det har kanskje ikke vært så mange traineestillinger i havbruksnæringen. Det er noe det bør bli mer av for å sikre rekruttering av flinke folk til bransjen. Ofte vil bedriftene ha folk med 2-5 års erfaring, og da får ikke helt nyutdannede mulighet til å søke, sier Viga Søndenå.