Kjetil Haga (t.v) har sammen med forretningspartner Simen Landmark bygget opp investeringsfondet Bluefront Equity, som melder de går enda tyngre inn i Redox AS med en eierandel på 80 prosent.

Bluefront Equity øker i Redox

Sjømatinvestor Bluefront Equity øker eierandelen i ozon- og oksygenspesialisten Redox AS.

Publisert Sist oppdatert

Bluefront Equity øker eierandelen til 82 prosent i Redox, opp fra 52 prosent som sjømatinvestoren kjøpte da man gikk inn på eiersiden i mai 2021.

– Redox utvikler seg akkurat slik vi og ledelsen ønsker. Det er høy etterspørsel i oppdrettsnæringen etter selskapets løsninger, og i tillegg har det utviklet spennende teknologi for NOx-reduksjon for bruk i landbasert prosessindustri. Vi ser store muligheter for selskapet og takket derfor ja når vi fikk mulighet til å øke eierandelen vår ytterligere, sier Kjetil Haga, partner i Bluefront Equity og styremedlem i Redox AS i en pressemelding.

Les også: Har én milliard å investere i sjømatnæringen

Redox er en ozon- og oksygenspesialist som utvikler miljøvennlige teknologier som skal bedre fiskevelferden og biosikkerheten i oppdrettsnæringen, samt redusere utslipp av kjemikalier. Selskapets hovedkontor ligger i Averøy kommune i Møre og Romsdal.

Selger av aksjene i transaksjonen er Sirø Invest AS, investeringsselskapet til forretningsutvikler i Redox, Sigmund Røeggen. Partene har ikke oppgitt de finansielle detaljene.

- Jeg blir 70 år til neste år og blir ikke yngre med det første. Bluefront Equity har vist seg som en svært verdifull og stimulerende eier. Aksjesalget mitt utføres derfor med full støtte fra resten av aksjonærene i Redox, sier Sigmund Røeggen.

Selskapet skriver at Redox har utviklet et ozonsystem som sørger for bakteriefrie produksjonsanlegg. Ozon er 50 prosent kraftigere og reagerer 3 000 ganger raskere enn klor, og er samtidig tryggere og mer miljøvennlig enn både klor og de fleste andre antimikrobielle midler. Ozon er derfor spesielt velegnet for desinfisering innen næringsmiddelindustri og marine næringer. Innen oppdrettsnæringen anvendes ozonanleggene til å desinfisere flere steder i verdikjeden, eksempelvis for vanninntak til landbaserte oppdrettsanlegg samt utstyr mellom de ulike lastene med fisk.