Tidligere "fra hav til gaffel" prosjekt som Kigok arrangerte. Foto: Kigok.

Fra hav til gaffel

Kigok gjennomfører prosjektet -Fra hav til gaffel- på Straumen i mars. Der skal elever fra 9. trinn og matfag produsere en smak av havets skatter sammen med profesjonelle kokker og medlemsbedrifter i Sørfold, kommer det frem i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kigok inviterer elever fra Straumen skole og fra restaurant- og matfag fra Fauske, skriver Kigok i en pressemelding.

Elever anretter måltid under en tidligere utgave av arrangementet. Foto: Kigok.

De skal finne tak i råvarer fra havet, både fra fiskeri og oppdrett, tilberede maten og lage en spennende meny ut av dette. Vi har med kokkene Kristoffer Myrvoll fra Nygårdsjøen og hans kokkehjelper Jørgen fra Bodø. Kristoffer jobber i dag som sous chef på Roast i Bodø, Kristoffer vant NNM for lærlinger og fikk 2. plass i konkurransen arktisk kokk i 2013.

 - Som kokk blir man aldri utlært, derfor blir det aldri kjedelig, sier Kristoffer.

Begge mener at man legger mye av seg selv i matlagingen, derfor er det ekstra givende når en ser hva som kan utrettes.

Resultatet av møtet mellom interesserte elever og profesjonelle kokker skal serveres til alle som kommer innom Coop prix på Straumen torsdag 23. mars fra kl.1400-1500.

  • Prosjektet ledes av Kigok, som har fått midler fra blant annet NFK, Norges sjømatråd, Sisomar, Salten Aqua og Gifas for å bidra til rekruttering til fiskeri, havbruk og sjømatnæringen.