Rune Johansen er ny økonomisjef i Salten Aqua. Foto: Salten Aqua.

«Supertalent» hentes tilbake til Bodø

Rune Johansen (30) går inn i rollen som Økonomisjef i Salten Aqua AS, med tiltredelse 1. september. Fire år etter at han ble uteksaminert fra Handelshøyskolen i Bodø, flytter han nå tilbake med samboer og barn. - Bodø er en by i rivende utvikling. Det var ikke bare arbeidsgiver, men også byen i seg selv som fristet når det kom til flytting.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rune Johansen (30) flyttet til Bodø i 2011 for å studere på Handelshøyskolen i Bodø. I løpet av fem år fullførte han to bachelorgrader og to mastergrader. Rune ble siviløkonom med en mastergrad i økonomi, og har i tillegg en mastergrad i energiledelse fra universitetet i Milano. Han ble da omtalt som et «supertalent», og valgt ut blant 5 000 søkere som investeringsanalytiker i Graduate-programmet til Statoil, senere Equinor, melder Salten Aqua i en pressemelding. 

- Læringskurven har vært bratt, først hos Equinor og de seneste to årene hos Insula. Jeg tar med meg det beste fra begge steder, og etter vel fire år borte føles det veldig riktig å nå være tilbake i Bodø, forteller Rune.

Rune Johansen (30) er ny økonomisjef i Salten Aqua. Foto: Salten Aqua.

Rune bor nå i Bodøsjøen sammen med samboer Ragnhild og datteren Sigrid Lovise, som fyller ett år i september. Ragnhild har fått jobb som meteorolog på flystasjonen, og ble kjent med Rune når de jobbet sammen på værstasjonen på Bjørnøya. Rune skal nå jobbe som Økonomisjef i Salten Aqua AS, med kontorsted i Bodø.

- Bodø er en by i rivende utvikling. Det var ikke bare arbeidsgiver, men også byen i seg selv som fristet når det kom til flytting, utdyper Rune.

Et nært forhold til havbruk

Rune føler seg hjemme i sjømatnæringen. Selv er han fra kystkommunen Andøy, og vet hvor viktig næringen er for distriktet:

- Jeg hadde kjennskap til Salten Aqua fra før, og har fulgt med på prosjektene som nå gjennomføres. For meg er det veldig positivt å kunne jobbe i et selskap som gjør lokale investeringer og skaper arbeidsplasser ute i distriktene, sier Rune.  

I 2019 startet Salten N950 AS utbyggingen av nytt lakseslakteri på Sørarnøy, og Salten Smolt AS startet byggingen av et nytt smoltanlegg i Breivika. Begge selskapene er en del av Salten Aqua-gruppen, som også kan skilte med en nyåpnet filetfabrikk med Salten Salmon på Rønvikleira.

- Næringen skaper arbeidsplasser i hele regionen, og det syns jeg er veldig spennende. Det er mange store prosjekter og investeringer som jeg ser frem til å jobbe med, avslutter Rune.

Jarle Solemdal, viseadministrerende direktør i Salten Aqua AS, føler at de har hentet riktig person:  

- Vi føler at vi har gjort et godt valg med ansettelsen av Rune. Vi har sikret oss en viktig ressurs i administrasjonen, og ser frem til å jobbe med sammen med ham, sier Solemdal.