Karina Antonsen Hjelle er ny business controller i Bolaks. Foto: Bolaks.

Går fra humanhelse til laks

Karina Antonsen Hjelle er ansatt som ny buisness controller hos Bolaks. - Jeg gleder meg til å være med på videreutviklingen av Bolaks og bli en del av en bransje i stor utvikling og med stort mulighetsrom, sier hun til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bolaks har opprettet en ny stilling som business controller, og nyansatte Hjelle tiltredde i stillingen første juni.

Hun er utdannet siviløkonom fra NHH med fordypning i økonomistyring, og kommer fra en stilling som seksjonsleder i Helse Bergen, med fagansvar for ressursstyring og planlegging for hele foretaket.

Karina Antonsen Hjelle er ny business controller i Bolaks. Foto: privat.

Les også: Bolaks feiret sitt 40-årsjubileum med stor fest

Hjelle har ti års arbeidserfaring innen ledelse, ressursplanlegging, analyse, metodeutvikling, forhandlinger, prosjektledelse og forbedringsarbeid.

- Dette er kunnskap og erfaringer jeg kommer til å bruke i min nye rolle som business controller i Bolaks, forklarer hun til kyst.no.

Videre påpeker hun at stillingen er opprettet for å styrke selskapets ledelse.

- Hvordan har den første tiden vært?

- Den første tiden brukes til å sette seg inn i driften av selskapet. Bli kjent med selskapets arbeidsproesser og systemer, næringens- og selskapets rammebetingelser og bli kjent med nye kollegaer.

- Jeg gleder meg til å være med på videreutviklingen av Bolaks og bli en del av en bransje i stor utvikling og med stort mulighetsrom, legger hun til.

Tredjegenerasjons oppdretter

Selv husker hun ikke sitt første møte med havbruksnæringen.

- Men som tredjegenerasjon i familiebedriften har jeg fått innsikt i driften av Bolaks og lakseoppdrett gjennom både samtaler rundt familien sitt middagsbord, mange år med sommerjobber og jobb som helgevakt. De siste 10 årene har jeg imidlertid fulgt næringen fra sidelinjen, og jeg ser det har skjedd stor utvikling i hvordan dagens produksjon foregår, utdyper Hjelle.

- Hva er ditt inntrykk av næringen?

- Oppdrettsbransjen fremstår som en bransje i spennende utvikling. Den bidrar med sunne og gode råvarer som er anerkjent og etterspurt internasjonalt. Jeg mener næringen er bedre enn sitt rykte i media, sier hun avslutningsvis.