Cecilie Fredriksen, Ole-Eirik Lerøy, John Fredriksen, Alf-Helge Aarskog, under børsintroduksjonen i New York. Foto: Marine Harvest

Trekker seg fra New York børsen

Marine Harvest styret vedtok tirsdag å ta selskapet av New York Stock Exchange (NYSE). I fremtiden vil de bare være notert på Oslo Børs.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet melder at bare tre prosent av samlet omsetningsvolum i aksjer de siste 12 månedene skjedde i USA, mens kostnadene ved å opprettholde noteringen ved New York-børsen er betydelige.

- Styret i Marine Harvest har derfor konkludert med at det er i beste interesse for aksjonærene å avvikle noteringen og avslutter dermed rapporteringsforpliktelsene i USA, skriver selskapet.

- Delistingen vil gjøre oss i stand til å forenkle rapporteringsprosessene, sier finansdirektør Ivan Vindheim i en kommentar.

Etter delistingen vil Marine Harvest fortsette å være underlagt reglene på Oslo Børs og andre norske og EU- forskrifter.

Marine Harvest har til hensikt å starte strykning prosessen umiddelbart og vil fullføre strykning og avregistrering så raskt som mulig etter det.

Selskapet ble notert på NYSE 28 januar 2014.