Andreas Kvame, konsernleder i Grieg Seafood. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

Oppdrettere går sammen om postsmolt-produksjon i Rogaland

Bremnes Seashore, Grieg Rogaland og Vest Havbruk har gått sammen om å bygge nytt postsmolt-anlegg i Hjelmeland. Nå starter byggingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Andreas Kvame som er konsernleder i Grieg Seafood forteller til kyst.no at de ved anlegget kalt Tytlandsvik Aqua, planlegger å sette inn fisk på 80-90 gram, og la de vokse til mellom 700 gram og ett kilo før utsett i merd.

- Dette anlegget skal forsyne oss med smolt i Rogaland, og smoltsatsingen er en del av vår strategi om å redusere produksjonstiden i regionen til 12 måneder i sjø, forteller Kvame.

Han legger til at de i Grieg de siste to årene har hatt stort fokus på å bygge opp egen smoltkapasitet.

- For å nå målet vårt om å vokse til en produksjon på 100 000 tonn laks i alle regioner i 2020, må vi ha nok, og robust smolt. Når dette anlegget er ferdig utbygget vil vi for det meste være selvforsynte med smolt, sier Kvame.

Ifølge Brønnøysundregistrene ble samarbeidspartner Vest Havbruk etablert i sommer, og daglig leder er Nils Viga.

Tytlandsvik Aqua. Illustrasjon: Veidekke.

Veidekke bygger

Veidekke Entreprenør melder onsdag de har fått i oppdrag av Tytlandsvik Aqua å bygge det  landbaserte anlegget- Kontrakten er en totalentreprise verdt 96 millioner kroner ekskl. mva.

- Dette er første byggetrinn av en større oppbygging av oppdrettsanlegget i Tytlandsvik i Ryfylke. Oppdraget innebærer oppføring av et administrasjonsbygg og to produksjonshaller på til sammen drøyt 7.500 m2. Hver hall skal inneholde et svært effektivt renseanlegg (RAS) og fire kar à ca. 2.000 m3 for fiskeyngel/smolt, skriver Veidekke.

De viser videre til at prosjekteringen er godt i gang, og de fysiske arbeidene starter opp i januar. Anlegget skal stå ferdig i desember 2018.