Bremnes Seashore sier de er fornøyd med å overta en så flott flåte. Foto: Steinsvik
Bremnes Seashore sier de er fornøyd med å overta en så flott flåte. Foto: Steinsvik

Bremnes Seashore overtar første betongflåte fra Steinsvik

Betongflåten er utviklet, designet og bygget i Norge. Leveransen gjøres i samarbeid mellom Steinsvik og Dokk Husøy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Om flåten

Flåten leveres med 600 tonns fôrkapasitet fordelt på åtte siloer og et åtte linjers sentralfôringsanlegg av typen FeedStation. Dette skriver Steinsvik i en pressemelding. Fôring og kameraovervåkning styres fra en stor skjermrigg med egen Steinsvik stol som virkelig setter røkteren i førersetet. Flåtedesignet er klargjort for 16 linjer, og leveres med Steinsvik ensilasjesystem, inkludert egenutviklet grovkvern. Videre er Barge control flåtestyringssystem, med oversikt og kontroll over blant annet luker, generatorer, tanker og lensepumper, med i leveransen. Flåten er 40 x 20 meter og skal ligge på lokaliteten Jørstadskjæret i Ryfylke.

Bygget lokalt

- Flåter har lenge vært et viktig produktområde for Steinsvik, forteller Tor Henrik Haavik Salgsdirektør i Steinsvik. Opp gjennom årene har vi levert rundt 250 flåter, men dette er den første betongflåten vår. Betongmarkedet har vært stabilt i mange år og med dette produktet er vi sikre på at etterspørselen blir bra. Både for oss og kundene er det veldig kjekt at flåten er bygget i Norge. Faktisk bare noen minutters kjøretur fra hovedkontoret vårt.

Flere betongmodeller

Truls Opsøen er prosjektleder for flåter i Steinsvik og den som har ledet byggeprosjektet av betongflåten.

- Betongflåtene våre kan leveres i flere størrelser og vi har en rekke utrustnings- og innredningsmuligheter, de kan også leveres med 1 til 3 etasjer. Flåten Bremnes nå fikk har et stort lager med solid skyveport, garderobe, bad, gang og vaskerom. I tillegg er det et stort og moderne oppholdsrom med godt naturlig lys og flott utsikt over lokaliteten. Det er bygget 2 soverom med tilhørende bad og et møterom med plass til 6 personer. Fra det romslige kontrollrommet har man direkte adkomst til silodekk som for øvrig er utstyrt med Steinsviks fjernstyrte motvektsluker. Under dekk finner man også eget tavlerom, aggregatrom, og blåserrom. Vi er nå i gang med byggingen av vår andre betongflåte som vil ha ulik konfigurasjon. Plattformen kan tilpasses kundebehov og lokaliteten den skal stå på så vi gleder oss til å bygge mange av disse fremover, forteller Opsøen.

Ulike flåter til ulikt bruk

- Med økt fokus på fjerndrift vil det gi ulike behov for flåter avhengig om lokaliteten er en sentral eller en ren fôringsstasjon, fortsetter Haavik. Store betongflåter vil i større grad brukes som baser i et nettverk av flåter som kan fjernstyres fra land eller fra en baseflåte. Vi kan også levere betongflåter i andre størrelser. Alle våre flåter er bygget med tanke på fjerndrift. Serverrom og nettverksstruktur er på plass når flåten ankommer lokalitet. Kundene kan også velge å utstyre dem med komplette systemer for kontroll og overvåkning av fôringsanlegg, generator, tankstatuser, luker og ballasteringssystem. Til og med overvåking av dører og selvsagt et innvendig kamerasystem slik at man kan ha full oversikt uten å være fysisk til stede.

Bremnes Seashore er meget fornøyd

- Det er fantastisk å overta en så flott flåte, sier Ernst Olav Helgesen, teknisk sjef, Sjø i Bremnes Seashore.

- Flåten har blitt bedre enn forventet. Å se at alle detaljene vi har jobbet med underveis har blitt realisert er stort. Denne fôrflåten blir viktig for oss som et utstillingsvindu, og vi kommer til å bruke den til kundebesøk og i forbindelse med rekruttering. Å vise frem et slikt produkt er utrolig kjekt. Det blir også en fantastisk arbeidsplass, driftslederen er veldig fornøyd og gleder seg til å jobbe på flåten. Dette er stort for oppdrettsavdelingen til Bremnes Seashore.

Om Steinsvik

Steinsvik er en verdensledende teknologi- og utstyrsleverandør til det globale havbruksmarkedet. Drivkraften i selskapet er et ønske om å bistå med innovasjon og løsninger til en bransje i utvikling, og være med å forme morgendagens havbruk. Steinsvik leverer et bredt spekter av produkter innen fôring, overvåkning, vannbehandling, programvare, og parasittbekjempelse. Selskapet har 600 ansatte med avdelinger i ti land, og en rekke kontorer langs norskekysten. Hovedkontoret ligger på Frakkagjerd i Rogaland.

Om Bremnes Seashore

Bremnes Seashore er en del av Bremnes Fryseri-konsernet. Virksomheten omfatter oppdrett av settefisk og matfisk, samt pakking, foredling og salg av laks. Vi er 400 ansatte og har aktivitet i ni kommuner i Hordaland og Rogaland. Vårt hovedkontor og fabrikk er i Bømlo kommune. Vi omsatte i 2017 for 2,5 milliarder kroner.