Brimer og Mekon skal levere tankanlegg til Nova Sea sitt slakteri på Lovund.

Skal levere tankanlegg for ensilasje til Nova Sea

Brimer og Mekon melder de skal sikre varig trygghet av ensilasje for Nova Sea med nytt tankanlegg. 

Publisert Sist oppdatert

Brimer, leverandør av lagringsløsninger, melder at de har inngått en ny kontrakt med Mekon AS for å levere et avansert tankanlegg for ensilasje til Nova Sea AS sitt nye slakteri på øyen Lovund på Helgelandskysten.

– Vi er stolte av at Mekon igjen har valgt oss som leverandør av korrosjonsfrie lagringsløsninger i komposittmaterialer, sier salgssjef Helge Kvamme i en pressemelding. 

Ivar Sandneseng, daglig Leder i Mekon, sier at de har samarbeidet med Brimer i andre tidligere prosjekt. 

– Det var derfor naturlig for oss å samarbeide med Brimer også i dette prosjektet. Varige og robuste løsninger som beskytter i all slags vær er avgjørende for oss og Nova Sea. Dette, kombinert med tett og god dialog i salgsfasen for å utvikle ideell løsning for prosjektet, har vært utslagsgivende for at vi tildelte kontrakten til Brimer, forteller han. 

Et spesialdesignet tankanlegg

Brimers tankanlegg for Nova Sea er skreddersydd for å møte de spesifikke kravene til ensilasjehåndtering. Anlegget består av i alt 11 tanker med et samlet tankvolum på 3500m3. 

De melder at dette er tanker som støtter ulike behov i ensileringsprosessen. Alt fra tanker til lagring av ferdig ensilasje til ulike prosesstanker i selve ensileringsprosessen; tanker til konserveringsmidler, kjølevann, lagring av ulike bi-produkter, avløpsvann, etc.

Brimers tankanlegg er designet for å optimalisere lagringsforholdene for ensilasje, noe som sikrer at den beholder sin næringsverdi og kvalitet over tid. Dette bidrar til å redusere avfall og optimalisere fôrkostnadene for Nova Sea. 

Brimer har et langvarig og vellykket samarbeid med Mekon AS. Dette er det andre tankanlegget Brimer leverer til Mekon for Nova Sea. 

– Brimer sin kjernevirksomhet er tuftet på å langtidsbeskytte ressurser og infrastruktur basert på bærekraft og teknologi. Derfor er det ekstra gledelig at vi blir valgt som leverandør i et prosjekt hvor hele fisken blir tatt vare på og blir brukt som proteinrik ressurs, sier Håvard Haanes, CEO i Brimer.