Senior innkjøper Vegar Hakstad i Cermaq sammen med Pål Korneliussen og eier og styreformann Vayu Garware.

Cermaq har inngått stor kontrakt på nøter og luseskjørt

Garware har nylig inngått en kontrakt med om direkte levering av oppdrettsnøter til Cermaq. Kontrakten har en varighet på tre år og omfatter også luseskjørt og en del andre produkter.

Publisert Sist oppdatert

Indiske Garware stakk av med seieren i en anbudskonkurranse om å levere oppdrettsnøter til Cermaq framover. 

- Cermaq valgte Garware i konkurranse med flere norske selskap. Det er snakk om nøter av typen Plateena Neo som har tilsvarende egenskaper som Dyneema: lette, tynne og svært sterke, skriver Garware i en pressemelding.

Nøtene skal produseres ferdig til bruk på Garware sin fabrikk i India og leveres til Cermaq i Nordland og Finnmark. 

- Vi har over lengre periode hatt muligheten til å teste produkter fra Garware, og Cermaq er trygg på at Garware kan dekke våre behov på tilfredsstillende måte samtidig som de har en organisasjon som kan hjelpe oss å finne løsninger som kan bedre sikkerhet, miljø og fiskevelferd, sier seniorinnkjøper og kategorileder i Cermaq, Vegar Hakstad i pressemeldingen.

- Vi har lenge levert oppdrettsnøter til Cermaq i Canada og Chile så det er ekstra gledelig at vi nå er kommet inn som leverandør til dem i Norge også, sier Pål Korneliussen i Garware.

 Tatt over salg og distribusjon

- Garware har produsert og levert nøter til Norge i en årrekke, men nå gjør vi salg og distribusjon selv, forteller Korneliussen.

- Vi har bygd opp en organisasjon i Norge for å håndtere norske kunder direkte og ta seg av både salg, tekniske spørsmål, distribusjon og logistikk. Vi utsteder også nødvendige sertifikater og håndterer dokumentasjon som blir stadig viktigere i næringen, legger han til.

Om selskapene 

Børsnoterte Garware er verdens største produsent av oppdrettsnøter og har cirka 5000 ansatte. Selskapet produserer også luseskjørt, fuglenett, tau, presenninger og mye annet på to fabrikkanlegg utenfor Mumbai i India. 

Mitsubishieide Cermaq er blant verdens store produsenter av oppdrettslaks med aktivitet i flere land. I Norge produserer de cirka 82 000 tonn, alt nord for Polarsirkelen.