Inngangspartiet til det nye slakteriet til Cermaq på Steigen. Foto: Espen Tverback/Cermaq

Cermaq sitt slakteri gir over 68 nye arbeidsplasser

Det genereres mye lokal aktivitet fra Cermaq sitt nye lakseslakteri på Storskjæret i Steigen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Cermaq sitt nye lakseslakteri, som nå er under bygging i Steigen, vil bli ha en størrelse på cirka 10 000 kvadratmeter. Det vil gi arbeid til 54 personer fra oppstart senere i år.

- Fra januar 2019 utvides slakteriet med filetlinje, noe som vil gi arbeid til ytterligere 14 personer, forteller Astrid Aam som er kommunikasjonsjef i Cermaq.

Hun legger til at de allerede har fått på plass de fleste som skal ha nøkkelstillingene ved anlegget, men at de fortsatt har noen ledige stillinger ute, deriblant produksjonsleder, renholdsleder og ventemerdansvarlig.

Cermaq-slakteriet på Storskjæret tar i disse daget form. Foto: Tord Dreyer/Cermaq.

250 tonn laks i døgnet

Slakteriet vil med ett skift ha en slaktekapasitet på 250 tonn per døgn, og er i disse dager i rute når det gjelder oppføringen.

- I tilknytning til slakteriet bygges det også en kassefabrikk i samarbeid med Cermaqs leverandør av fiskekasser Løvold Industrier, opplyser Aam.

Også her vil det derfor genereres enda noen nye arbeidsplasser.

Samarbeid

Slakteriet bygges i samarbeid med Steigen kommune, som har etablert et eiendomsselskap som leier ut bygget til Cermaq, med oppsjon for utkjøp.

Oppdrettselskapet har også valgt Baader som hovedleverandør på prosesseringsutstyr og –teknologi i anlegget, samt Ølve Industrier leverer også deler av utstyret. 

- Når det nye slakteriet står ferdig vil vi ha Norges mest morderne prosesseringsanlegg hva gjelder maskiner og teknologi, og vil ha den første fabrikken som settes opp etter «Industry 4.0 manufacturing facility» standard, sier Aam.

Slakteriet skal starte sin produksjon i månedsskiftet mai/juni.