FishGLOBE går inn for en Søramerikansk satsing etter en ny avtale med Sorken Group.

FishGLOBE signerer avtale i Chile

FishGLOBE AS har signert en avtale med Sorken Group om salg av enheter for det Søramerikanske området.

Sorken Group

Sorken Group er et Chilensk service selskap som leverer et bredt tjenestespekter innen Aquakultur med spesialitet på design, utforming, produksjon av nett inkludert service, inspeksjon, sertifisering og reparasjon av nett. Selskapet har en egen ingeniøravdeling som jobber med flere spesialprodukter.

Fishglobe har et mål om å være en global aktør og mener det Chilenske markedet er viktig for videre eksport muligheter i et stort markedet for Atlantisk laks. 

CCO i FishGLOVE, Tor Magne Madsen kaller avtalen en vinn-vinn situasjon for begge parter.

- Chile er et marked som vi ønsker å være aktive i, vi har en fleksibel strategi som gjør at når en slik mulighet byr seg så synes vi det er fornuftig å la et selskap som Sorken og en ressurs som Christian Stange gjøre en del av jobben sammen med oss,  sier CCO i FishGLOBE, Tor Magne Madsen i en pressemelding.

- De synes vi har en teknologi som er representativ for det som de ønsker å oppnå i markedet og vi ønsker å gjøre et inntog i dette markedet. En vinn-vinn for begge parter. Gjennom prosessen med avtale så har vi funnet en felles plattform for videre samarbeid, vi har ingen konkurrerende produkter og ser kun positive synergier med denne avtalen, legger han til.

I pressemeldingen fremgår det at partene vil legge en felles strategi for å gå inn på markedet både med kunder og myndigheter. 

- Det er mye arbeid for å få inn en ny teknologi i et nytt markedet, men markedet og kundene har vist stor interesse for et produkt som vil kunne eliminere mange av de utfordringene som det Chilenske markedet står ovenfor. Spesielt oppsamling av slam er en stor utfordring, flere lokaliteter sliter med å oppnå miljøkravene og dette kan FishGLOBEs teknologi være med å løse, sier han avslutningsvis.

FishGLOBE

Fishglobe er et selskap i Havbrukskompaniet som eies av Valinor AS og ansatte.

Fishglobe har utviklet en patentert teknologi for lukket oppdrett i sjø. Globene er en flytende, lukket og helt autonom globe med integrert fôrflåte – det betyr at alt teknisk utstyr som trengs for å drive globen er installert i tekniske rom i toppen av globen og globen kan flyttes fra lokalitet til lokalitet på veldig kort tid.