Marte Vassbotten, kommunikasjonsansvarlig og styremedlem i YoungFish Vest her sammen med medlemmene Christoffer Marøy og Martin Angeltveit, som nå rigger seg til for laksefest i laksehovedstaden Bergen. Foto: YoungFish.

YoungFish rigger til for laksefest

Marte Vassbotten i YoungFish Vest sier det blir enormt å ha sykkel-VM i laksehovedstaden Bergen. Hun oppfordrer alle i næringen til å ta del i folkefesten ved å stille som publikum i laksebakken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marte Vassbotten, Hanne Sælemyr Johansen, og Christine Larsen Kalsvik er alle tre styremedlem i YoungFish Vest og har ansvar for promoteringen av organisasjonen under sykkel-VM. De er nå svært spente på hva sportsarrangementet har å by på i Bergen, og vil vise frem sjømatnæringen til det norske folk og det internasjonale publikumet.

Styremedlemmene mener sjømatnæringen bør være såpass fremoverlent at de benytter muligheten til å vise seg frem for 500 000 tilskuere og 300 millioner seere, særlig de som allerede bor i og rundt Bergen.

YoungFish lader opp til sykkel-VM og ser frem til mye trøkk og liv fra havbruksnæringen i laksebakken. De oppfordrer alle i næringen til å stille og lage liv. Foto: YoungFish.

Laksehovedstaden forbereder seg på VM

Vassbotten som er kommunikasjonsansvarlig i organisasjonen, mener det blir enormt å ha sykkel-VM i laksehovedstaden Bergen.

- Sykkel-VM er en unik mulighet til å få vist frem den fantastiske byen vår og alt den har å by på – fra naturskjønne omgivelser i Øygarden til yrende folkeliv på Bryggen. Vi tror og håper det blir en folkefest fra ende til annen, og at både Bergen og sjømatnæringen får den oppmerksomheten den fortjener, sier hun engasjert.

Les også: Sykkel-VM tråkkes snart i gang med laksen i fokus 

- Hvordan skal dere promotere sjømat- og havbruksnæringen under VM? 

- YoungFish vil som alltid, fronte norsk laks og snakke varmt om den flotte næringen vår til alle vi møter på, og viktigst av alt være til stede på det som skjer i løypene og på de ulike arrangementene. Vi er veldig takknemlige for at vi har fått sponset promoteringsmateriell fra Sjømatrådet, så se etter de blå "Laks er viktig for YoungFish"-jakkene og oransje sydvestene.

YoungFish tror at de ulike selskapene og aktørene i havbruksnæringen kjenner sin besøkelsestid, og benytter denne sjansen til å synliggjøre næringen.

-  Som laksehovedstad er det allerede en del lakseoppdrettere og YoungFish-medlemmer tilstede, men vi har også fått signaler på at noen vil komme tilreisende. For eksempel skal Robin Halsebakk og Sølvtrans ha en dåp i Vågen under finalehelgen, poengterer hun.

Kick-off denne helgen

YoungFish tråkker i gang sykkel-VM med en YoungFish kick-off fredag 15. september kl. 19 på Bryggeriet på Zachariasbryggen.

- Der vil vi samle våre medlemmer til fredagspils med shuffleboard, en fantastisk utsikt over Vågen og en hel del prat om sykkel-VM og alt som skal skje den kommende uken. Vi anbefaler alle medlemmer å delta, forteller de.

Jentene forklarer at de nå må få på plass alt promomateriellet til finalehelgen og mobilisere deres medlemmer.

Marte Vassbotten, Christoffer Marøy og Martin Angeltveit i YoungFish Vest ser frem til at VM tråkkes i gang på søndag, og holder YoungFish kick-off allerede i dag. Foto: YoungFish.

- Så skal vi bare glede oss til det hele braker løst, påpeker YoungFish-styret.

Oppfordrer til å møte opp i laksebakken

I finalehelgen 23. – 24. september er YoungFish, med flere bransjeaktører, tilstede i Salmon Hill (klatrebakken opp mot Ulriken).

- Vi skal heie frem syklistene og samtidig vise hvor stolte vi er av laksen vår. Syklistene passerer Salmon Hill hele elleve ganger. YoungFish stiller med ballonger, flagg, tåkelurer og mye annet stæsj, så vi satser på stor ståhei og et yrende liv i laksebakken disse dagene! Vi oppfordrer selvsagt alle til å bli med på folkefesten i laksebakken – om man er medlem eller ei, sier jentene.

- Vi vil se deg i laksebakken, legger de til.

Du kan også finne organisasjonen ved "Laks er viktig for YoungFish"-flaggene dersom du vil være en del av den unge, hippe gjengen, ifølge jentene.

YoungFish blir også med i en panelsamtale med YoungFinance, YoungShip, Rektor ved Universitetet i Bergen og selveste Erna Solberg på konferansen "et hav av muligheter" den 22. september. 

Les også: