Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss møtte mandag fiskeri- og havbruksnæringen. Her er hun sammen med administrerende direktør Sverre Søraa i eksportselskapet Coast Seafood.

Næringen fikk «speed date» den nye ministeren

Marianne Sivertsen Næss hadde mandag sin første offisielle arbeidsdag som fiskeri- og havminister. Den brukte hun på å bli bedre kjent med fiskeri- og havbruksaktørene i Barcelona, før Seafood Expo starter i morgen. 

Publisert Sist oppdatert

Marianne Sivertsen Næss tok fredag 19. april over som fiskeri- og havminister, og har dermed ansvar for å gjennomføre regjeringens politikk knyttet til fiskeri, havbruk, sjømat, maritim politikk og kystutvikling, havne- og sjøtransportpolitikken, skipsfart, samt marin og maritim forskning og utvikling.

På hennes første offisielle arbeidsdag mandag 22. april gjennomførte hun et frokostmøte der hun ble bedre kjent med en rekke selskaper og aktører innenfor fiskeri- og havbruksnæringen i Barcelona, før sjømatmessen kicker i gang i morgen. 

- Hurtig innblikk i næringene

Coast Seafood sin administrerende direktør Sverre Søraa var en av de som deltok i frokostmøte på hennes første arbeidsdag. 

På SoMe skriver Coast Seafood at det var avsatt møte til både havbruks- og villfisknæringene. 

- Aktørene fikk anledning til å presentere bedriftene, samt gi innspill i utfordringer og forbedringer som må settes fokus på. Det ble på mange måter en «speed dating», hvor hun hurtig fikk et innblikk i alle deler av fiskeri og havbruksnæringen, sier Sverre Søraa. 

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss sammen med CCO Chris Guldberg i Norcod.

- Vi er overbegeistret over hennes fremoverlente holdning og ønsker henne velkommen i en av de mest spennende næringene sjømatnasjonen Norge har, sier han videre. 

Chris Guldberg som er ny kommunikasjonsdirektøri Norcod skriver også i SoMe at det var hyggelig å få møte den nye fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss i Barcelona. 

- Sammen med gode kolleger i oppdrettsbransjen, fikk jeg muligheten til å snakke uformelt om våre erfaringer med eksporten til EU-markedet. Med sin erfaring og lyttende holdning er jeg sikker på at Marianne kommer til å bli en god minister for sjømatnæringen, som bidrar til at Norge videreutvikler posisjonen som en verdensledende og bærekraftig sjømatnasjon. Takk til Sjømatrådet og Nærings- og fiskeridepartementet for et strålende gjennomført møte, og spesielt til ordstyrer og tilrettelegger Christian Chramer, skriver han.