Salma vant pris under årets Det Norske Måltid konkurranse. Foto: Det Norske Måltid/flickr.

Salma og Leiren Laks vant Det Norske Måltid konkurranse

11 finalister har gått helt topps i landets viktigste kåring av kvalitetsprodukter denne helgen, der Salma vant årets sjømat oppdrett kategori og Leiren laks vant årets sjømat, foredlet kategori.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Vinnerne kommer fra 13 av landets 19 fylker, melder Det Norske Måltid i en pressemelding.

- Flere regioner utmerker seg og det er ekstra gledelig at det er økende interesse for å delta. I 2015 var det rekordmange produkter med høy kvalitet og det gjorde juryarbeidet ekstra utfordrende. Det har vært små marginer, uttaler juryleder Einar Risvik, seniorforsker ved Nofima og visiting professor ved Universitetet i Stavanger.

Produktene er vurdert etter smak, konsistens, utseende og regional forankring. Finalejuryen består av professor ved Nofima Einar Risvik, (juryleder), Wenche Andersen (TV2), Kjartan Skjelde (Tango/TV3), Guro Helgesdotter Rognså (Grastronomisk Institutt) og Lars Erik Vesterdal og Anders Isager.

Årets sjømat oppdrett: Vinneren er Salma Loin fra Salmon Brands.

Juryen uttaler: Design, teknologi og produkt gir inntrykk av ypperste kvalitet, lukter friskt av sjø og har en ren og god smak. Salma representer innovasjon i norsk matproduksjon på en fantastisk måte, kommer det frem.

Salma hadde to produkter representert i sjømatkategorien, både Salma og Salmaraw var nominert.

Leiren laks vant også pris. Foto: Det Norske Måltid/Flickr.

Årets sjømat, foredlet: Vinneren er Grava regnbuørret fra Leiren Laks.

Juryen uttaler: Et kvalitetsprodukt med moderne uttrykk, basert på tradisjoner utviklet gjennom generasjoner. Lukter og smaker mildt og behagelig og er lett å presentere delikat.

  • Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris.
  • Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon.
  • Ipax Mat tok i 2014 over Det Norske Måltid.