Hele 826 respondenter deltok i undersøkelsen om hvem som er Sjømatnæringens mest attraktive arbeidsgivere. Nå er vinneren kåret.

Disse er kåret til sjømatnæringens mest attraktive arbeidsgivere

De siste ukene har Salmon City utført undersøkelsen «sjømatnæringens mest attraktive arbeidsgivere», hvor studenter over hele landet har stemt frem hvilke selskaper de ser på som mest attraktive å jobbe for. Nå er resultatene inne.

Publisert Sist oppdatert

Studenter fra Fiskerikandidatstudiet i Tromsø, akvakultur ved NMBU, havbruksingeniør ved NTNU, Havbruksdrift og ledelse i Bodø, NHH, BI, Høyskolen Kristiania, Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger m.fl. har avgitt sin stemme, og det totale antallet respondenter kom på 826.

Vinnerne for mest attraktive arbeidsgiver, innen de ulike kategoriene ble som følger:

Fiskeri- og havstudier: Mowi

Økonomi og administrasjon: DnB

Realfag: Havforskningsinstituttet

Teknologistudenter: PWC

Juridisk: Wikborg Rein

Og den gjeveste prisen av alle - Sjømatnæringens mest attraktive arbeidsgiver 2023 (Bedriften med flest stemmepoeng totalt) gikk til Lerøy Seafood Group.

Hele topp 20-listen ser slik ut:

Lerøy
Mowi
DNB
SalMar
PWC
Deloitte
McKinsey
EY
Grieg Seafood
KPMG
Wikborg Rein
Salmon Evolution
Fiskeridirektoratet
Havforskningsinstituttet
NovaSea
Eide Fjordbruk
Advokatfirmaet Selmer
Andfjord Salmon
AquaGen
Cermaq

Resultane snakker for seg selv

Leder for Salmon City, Mathias Sagevik sier vinneren Lerøy har lagt ned et grundig arbeid som han tror har betalt seg i dag.

- Lerøy som vant har satset veldig mye på å gjøre seg synlig for studenter i år. De har vært veldig synlig på vårt arrangement og vet at de var veldig synlig i Tromsø på "Hopp i Havet" og så har de brukt tid og krefter på å være ute hvor studentene befinner seg. Jeg tror det gjør at studentmassen ser på de som en attraktiv arbeidsgiver og det at de vinner kan tyde på at arbeidet betaler seg, sier Sagevik.

Samtidig påpeker Sagevik at næringens tech-selskaper ikke ser ut til å være det teknologistudenter i landet lengter etter å begynne i.

- Blant teknologistudenter så er ikke selskaper som ScaleAQ og Akva Group å registrere på studentenes lister. Jeg er ikke tvil om at de som har en fot innenfor næringen vet om disse selskapene, men det er kanskje noe å være obs på ettersom de legger større vekt på å profilere seg mer generelt blant teknologistudenter som kanskje ikke har noe spesiell tilknytning til næringen, poengterer Sagevik.

Han sier også at de umiddelbare tankene rundt resultatet er at fôrselskapene har kommet dårlig ut.

- Fôrselskapene glimrer jo med sitt fravær på denne listen. Dette er store selskaper i landet og når de ikke er på en topp 20 liste engang så er det bemerkelsesverdig. De burde alle ha det som en ambisjon å være der. Det er ingen utenom de med interesse for næringen som tenker på fôr og det gjenspeiler seg i resultatene her. Det er nok kanskje en liten tankevekker, understreker Sagevik.