Roald Dolmen (i midten) satser på Dokker, læringsverktøyet som er skapt av gründerne Snorre Tørriseng (til venstre) og Torbjørn Hundseth.

Havbruksinvestor satser på læringsteknologi

Lakseoppdretter Roald Dolmen legger én million kroner på bordet for å bli med på utviklingen av morgendagens læringsverktøy Dokker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dolmen jobber til daglig som leder for strategi og forretningsutvikling i NTS ASA, og har i en årrekke vært en sentral skikkelse i marin og maritim industri i Midt-Norge. Med millioninvesteringen tar Dolmen steget inn i teknologibransjen, skriver selskapet i en pressemelding.

– Havbruksnæringa er fullstappet av teknologisk hardware og har et enormt digitaliseringsbehov. Det gjelder også hvordan vi tar vare på og deler kunnskap. Det digitale læringsverktøyet Dokker har allerede vist at det bygger god og inkluderende kultur for kontinuerlig læring og erfaringsutveksling i bedrifter, sier Dolmen.

Det personlige og sosiale verktøyet Dokker fanger opp og deler kunnskap, kompetanse og erfaringer. Dokker er allerede tatt i bruk av de videregående skolene i Trøndelag. Det Nærøysund-baserte utviklingsselskapet Learning Moment Technologies ruller nå ut Dokker for bedrifter og skoler i hele landet.

Økonomisk oppside

Havbruksinvestor Dolmen er trygg på at investeringen har en økonomisk oppside.

– Dokker ligger et hestehode foran alle andre. Fra et markedsmessig ståsted er dette ei fornuftig investering. Kombinasjonen av teknologi, pedagogikk og menneskene bak Dokker har det som trengs for å vokse også i nye markeder. Jeg gleder meg allerede til fortsettelsen, sier Dolmen.

Det er gründer-duoen Snorre Tørriseng og Torbjørn Hundseth som står bak Dokker. Sammen med pedagoger, utviklere og designere gleder tospannet seg over å ha fått en sterk og lokal investor med på laget.

– I Roald Dolmen har vi fått en god, strategisk utviklingspartner med betydelig industriell erfaring. Partnerskapet gir oss muskler til å utvikle Dokker til en enda bedre plattform for læring i bedrifter og skoler, sier daglig leder Snorre Tørriseng.

Dokker ønsker tydelig forankring i Ytre Namdal. Tørriseng er glad for å ha fått med seg en velrennomert investor fra nærområdet.