- Tannløst om dyrevelferd i ny regjeringserklæring

I den nye regjeringserklæringen som ble lagt frem i dag, mener Dyrevernalliansen det er få konkrete tiltak for å løfte dyrevelferden i Norge. – Bedrøvelig, kaller kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland, det.

Publisert Sist oppdatert

Hurdalsplattformen, den nye regjeringserklæringen som ble lagt frem av Arbeiderpartiet og Senterpartiet i dag, skal danne plattform for den nye regjeringens fokus de neste fire årene.

Dyrevernalliansen sier i en pressemelding de er skuffet da de mener den nye regjeringen ikke forplikter seg til å prioritere flere konkrete tiltak som vil være positive for dyrene.

– Hvis du er en av de mange som er glad i dyr, er denne regjeringserklæringen bedrøvelig. Selv om det finnes noen positive formuleringer, nevnes hverken dyrepoliti, velferdsutfordringene i fiskeoppdrett eller behovet for strengere regelverk i svinenæringen, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Dyrevernalliansen oppfordrer opposisjonspartiene til å si tydelig fra om det de kaller manglene til den nye regjeringen.

– De neste fire årene vil det også hvile et særlig stort ansvar på SV, som er regjeringens foretrukne budsjettpartner, mener Dyrevernalliansen.

– Basert på denne erklæringen har vi liten tro på at regjeringens statsbudsjetter vil inneholde spesielt god dyrevelferdspolitikk. Derfor er dyrene nå avhengige av at SV gir dem en stemme når budsjettene skal gjøres opp i Stortinget, sier Kleveland, som legger til at hun håper opposisjonspartiene Venstre, Rødt, MDG og FrPer tydelige i sin dyrevernpolitikk fremover.