Forsker Florence Perera ved Nord Universitetet mener rognkjeksen er robust med tanke på å erstatte fiskeoljen i fôret med rapsolje. Foto: Pål Mugaas Jensen.
Forsker Florence Perera ved Nord Universitetet mener rognkjeksen er robust med tanke på å erstatte fiskeoljen i fôret med rapsolje. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Rognkjeksen tåler godt rapsolje i fôret

EAS, Berlin: Hvor mye rapsolje kan man putte i rognkjeksfôret istedenfor fiskeolje uten at det medfører negative effekter for fisken? Det har forskere ved Nord Universitet forsøkt å finne mer ut av.

Publisert

Forsker Florence Perera, ved fakultetet for biovitenskap og akvakultur ved Nord Universitetet, snakket på EAS-konferansen om et forsøk der man så på effekten av opptil total erstatning av fiskeolje med rapsolje på vekst, oppbygging og tarmhelse på juvenile rognkjeks.

Hun påpekte at rognkjeks er en relativt ny art i oppdrettssammenheng og man står derfor overfor flere kunnskapshull som må overvinnes.

- Et av disse områdene som trenger mer fokus, inkluderer toleransen for planteråstoff som fôringredienser, sa hun.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP