Malcolm Pye er adm dir i Benchmark. Foto: Pål Mugaas Jensen.
Malcolm Pye er adm dir i Benchmark. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Lanserer nytt lusemiddel – skal være 100 % effektivt

Benchmark forteller at de har testet ut sitt helt nye lakselusmiddel, kalt Ectosan. Etter sigende skal det har vært en suksess.

Publisert

De kaller selv dette for et gjennombrudd i lusebekjempelsen.

Selskapet har nå testet legemiddelet, som er et bademiddel, i storskala i Norge og de betegner det hele som svært vellykket.

Legemiddelet ga ifølge Benchmark 100 % effektivitet mot lakselus.

Nå fortsetter de feltforsøkene som et ledd i prosessen for å få det godkjent.

Benchmark forteller det hele kan kombineres med deres CleanTreat modell, slik at man ikke får utslipp av lusemidler til sjøen.

I den første feltprøven viste Benchmarks nye behandlingsløsning 100% effektivitet og ingen miljøpåvirkning på grunn av vårt rensesystem, CleanTreat, som fjerner eventuelle påviselige spor av medisin fra behandlingsvann før det slippes ut i havet.

- Dette er et stort gjennombrudd for Benchmark og laksebransjen. Kombinasjonen av vår neste generasjon av lakselusbehandling sammen med CleanTreat representerer en omveltende endring i kampen mot en av bransjens største utfordringer, og et stort skritt mot en fremtid hvor ingen medisinske rester blir sluppet direkte ut i havet. I lys av sin betydning for industrien, forventer vi å se betydelig etterspørsel etter behandlingen, og ser frem til å gi behandlingen mer regelmessig godkjenning, sier adm dir i Benchmark, Malcolm Pye i en kommentar.