Illustrasjonsfoto fra byggingen av fabrikken.

*Oppdatert:

Eksplosjon på Mowi-fôrfabrikk 

Onsdag formiddag meldes det om en eksplosjon som førte til store skader på fôrfabrikken til Mowi i Bjugn. Politiet opplyser på X at det trolig er varmgang i et transportbånd som har forårsaket eksplosjonen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag formiddag 1. november smalt det i en silo på Mowi Feed sin fôrfabrikk på Valsneset. 

Fôrfabrikken i Bjugn ble åpnet i 2014,  og ligger i et industriområde i Ørland kommune. 

Kommunikasjonssjef Ola Helge Hjetland sier til Kyst.no at det har dessverre oppstått en eksplosjon i en av siloene på fôrfabrikken deres på Valsneset.

Ola Helge Hjetland, kommunikasjonssjef i Mowi opplyser at det har skjedd en eksplosjon ved deres fôrfabrikk på Valsneset i Bjugn, men at det heldigvis ikke har ble noen personskader.

- Alle ansatte er gjort rede for og ingen er skadet. Det er bare snakk om materielle skader på den ene siloen. Vi må komme tilbake til årsak og konsekvenser senere, opplyser han. 

Torsdag 2. november forteller Ola Helge Hjetland at produksjonen på fôrfabrikken er tilbake for fullt.

- Som meldt i går er det ingen skader på ansatte, men det er materielle skader på bygninger. Vi arbeider nå med å finne årsaken til hendelsen, opplyser han til Kyst.no. 

Fôrfabrikken er en av verdens største, og sysselsetter i underkant av 70 ansatte og produserer om lag 400 000 tonn fôr i året. 

Varmgang i transportbånd

Politiet i Trøndelag meldte på X (Twitter) onsdag klokken 10.29 at det har skjedd en støvgass-eksplosjon på anlegget til Mowi på Valsneset. De påpeker at det er store skader i toppkonstruksjonen på industribygget og takplater faller fortsatt ned. 

Klokken 11.25 skriver Politiet på X at det trolig er varmgang i et transportbånd som har antent fiskemelet, og som har trolig forårsaket eksplosjonen. 

Vaktleder i brannvesenet, Gunnar Sundli, opplyser til VG at at alle personer er gjort rede for og er evakuert. 

- Det er snakk om en støvgasseksplosjon i en silo hvor det lagres fiskemel. Det er skader på toppen av siloen, men det er ingen brann. Det er en del vrakrester som henger ut fra siloen som man ikke har kontroll på – det jobbes med sikring, sier Sundli til VG. 

Brannvesenet fikk melding om hendelsen klokka 10.08, og skal ha vært på stedet klokka 10.18. 

Brannen skal ha slukket seg selv etter eksplosjonen, ifølge brannvesenet.