Sjømatutsending Tom-Jørgen Gangsø sier at for laksen så har det vært en betydelig vekst over de siste 10-15 årene i Italia.
Sjømatutsending Tom-Jørgen Gangsø sier at for laksen så har det vært en betydelig vekst over de siste 10-15 årene i Italia.

- Laksen har stått veldig støtt i det italienske markedet 

Tom-Jørgen Gangsø er fersk sjømatutsending i Italia, og forteller at norsk laks gjør det godt i markedet på tross av økte priser og inflasjon. 

Publisert

Den nye sjømatutsendingen skal lede Sjømatrådets arbeid i det italienske markedet frem til sommeren 2024, og forteller til Kyst.no at som i veldig mange andre markeder så er det også en betydelig verdivekst for norsk laks i Italia så langt i år, hvis man ser på norsk direkte eksport. 

- Til og med august i år er eksportverdien i norske kroner opp med 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette er i stor grad drevet av en svak norsk krone, men også at norsk laks etterspørres og står sterkt i markedet.

Eksportvolumet i produktvekt i Italia er ned med to prosent. Dette forklarer han er på cirka samme nivå som i 2021, men godt over siste «normalår» før pandemien som var i 2019. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk