Henrik Bødtker Bjørndal er opptatt av teknologi og bærekraft, og mente derfor jobben i Fjord Maritime var en gyllen mulighet han ikke kunne gå glipp av.

– Fjord Maritime åpnet en dør og en mulighet jeg har lengtet etter

Henrik Bødtker Bjørndal er ny «sales engineer» i Fjord Maritime. 

Publisert Sist oppdatert

Henrik Bødtker Bjørndal (26) startet som «sales engineer» 7. mai i teknologi- og utstyrsselskapet Fjord Maritime, som holder til i Åsane, i Bergen. Selskapet jobber med å elektrifisere og digitalisere havbruksnæringen ved hjelp av kostnadseffektive energiløsninger.

Øystein Valland, daglig leder for Fjord Maritime Europa sier til Kyst.no at de har ansatt Henrik Bødtker Bjørndal etter en møysommelig prosess ledet av Headvisor. 

Fjord Maritime:

  • Er leverandør av hybridløsninger til fiskeoppdrettere globalt.
  • De har hovedkontor i Bergen og rundt 54 ansatte.
  • Målet til bedriften er å elektrifisere og digitalisere havbruksnæringen ved hjelp av kostnadseffektive energiløsninger.
  • De har utviklet deres egne hybridløsning for fôrflåter som heter Fjord Hybrid. 

– Gjennom flere samtaler og tester var vi veldig trygge på at Henrik hadde de personlige egenskapene vi ser etter i en «Sales Engineer», sier Valland. 

Han mener Henrik har en rekke positive egenskaper som vil komme selskapet til rette. 

– Han fremstår energisk, kunnskapssøkende, utadvendt, uredd, ærlig og kommuniserer på en fin og trygg måte. Hans viktigste oppgaver blir å sette seg godt inn i produktene, kundeporteføljen og tidlig etablere en strukturert og målrettet metodikk i salgsarbeidet, forteller Valland. 

– Vind i seilene

Bjørndal sier til Kyst.no at han alltid har hatt en indre selger i seg og nysgjerrigheten ble vekt når han leste om Fjord Maritime. 

– Jeg synes det er veldig spennende med selskaper i vekst og skjønte fort at selskapet hadde vind i seilene etter jeg var inne på førstegangsintervju og selvfølgelig, litt «research», sier han.

Dette er Henrik Bødtker Bjørndals første jobb i havbruksnæringen. Han fikk treffe mange i næringen i hans første uke på jobb under HavExpo-messen.

Oppstarten beskriver han som svært spennende og lærerik. 

– Jeg har fått en varm velkomst fra mine kolleger og har allerede begynt å bli kjent med prosjektene og produktene vi jobber med, sier han. 

26-åringen startet i Fjord Maritime 7. mai, og har hatt litt over en uke i bedriften.

– Jeg var så heldig å få to dager sammen med salgsteamet på HavExpo-messen på Sotra, utenfor Bergen. Her fikk jeg teambuildet med salgsgjengen og sett mye av det som beveger seg i bransjen, forteller han. 

Dette er hans første jobb i havbruksnæringen, men 26-åringen har alltid vært opptatt av innovasjon og akselerasjon. 

– Jeg trives godt i fremadstormende miljøer og bedrifter og er veldig glad for å komme inn i Fjord Maritime på dette tidspunktet og være med og bidra i bevegelsen fremover. 

– Nye utfordringer og muligheter

Bjørndal kommer fra en jobb hos Tesla. Her jobbet han i nær fem år, med avansert teknologi og innovative løsninger som teknikker. 

– Min tid hos Tesla var utrolig givende og læringsrik. Jeg lærte mye om hvordan man kan anvende teknologisk kunnskap for å løse praktiske problemer. De siste to årene hos Tesla var jeg involvert i fjerndiagnose og virtuell forberedelse av timeavtaler, noe som har gitt meg verdifull erfaring med å analysere og løse tekniske problemer kombinert med kundebehandling, sier han. 

Erfaringen mener han har også styrket hans ferdigheter innen kundekommunikasjon og teknisk hjelp. 

– Det var leit å forlate Tesla, men det sto nye utfordringer og muligheter for tur, og Fjord Maritime åpnet en dør og en mulighet jeg har lengtet etter. Selv om jeg ikke har direkte erfaring fra havbruksnæringen, tror jeg min tekniske erfaring fra bilbransjen og spesielt EL-biler vil være svært overførbar og nyttig i min nye rolle, sier han. 

300 meter fra hjem til kontor

Fjord Maritime har etablert sin hovedbase i Åsane i Bergen kommune, og har 54 ansatte globalt, der mesteparten av de ansatte tilhører hovedkontoret.

26-åringen har hatt såpass flaks med at den nye arbeidsgiveren sin ikke er mer enn 300 meter i luftlinje fra hans nåværende bo-adresse.

– Jeg kan se ut fra vinduet på kontoret, over sjøen, på Eidsvåg skole hvor jeg gikk 2–10 klasse. Jeg er oppvokst på Eidsvågneset og synes denne plassen er helt fantastisk. Så lokalene her passer meg ypperlig, forteller han fornøyd.