Daglig leder i Norsk Fiskeoppdrett Gustav-Erik Blaalid og Erich Guerrero ny redaktør i magasinet Salmonexpert. Foto: Salmonexpert.cl.

Salmonexpert satser tungt

Fra årsskifte 2017 har det chilenske fagtidsskiftet Salmonexpert fått ny ansvarlig redaktør. Erich Guerrero (38) kommer fra stillingen som daglige leder i samme selskap, og blir nå leder for den redaksjonelle aktiviteten. Salmonexpert har også styrket salgsavdelingen, og satser mer på både magasin og nett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Mitt mål er å fortsette arbeidet med å gjøre Salmonexpert til en ledende formidler av kunnskapsbasert informasjon til laksenæringen i Chile, sier Erich Guerrero i en kommentar til salmonexpert.cl.

Han har lang erfaring fra oppdrettsnæringen, blant annet som daglig leder i Alvestad Marin, og som salgsrepresentant for Storvik og Atlantium. I tillegg har han jobbet som salgssjef for morselskapet til Salmonexpert, Norsk Fiskeoppdrett i Norge, der han også hadde ansvaret for å følge opp selskapets kommersielle virksomhet i Skottland og Canada.

- Kjennskap til den internasjonale laksenæringen er viktig å ha med seg for den totale forståelsen av denne industrien, men for meg og Salmonexpert er det forholdene i Chile som selvsagt opptar oss mest, sier Guerrero som i tillegg til morsmålet snakker flytende norsk og engelsk.

- Hva er de største utfordringene i Chiles laksenæring akkurat nå?

- Uten tvil å få på plass bærekraftige standarder gjennom de nye reguleringen. Veksten i laksenæringen må baseres på bærekraft, og da må vi få bukt med fiskehelseutfordringene der lakselus og høyt forbruk av antibiotika er de største.

- Hvordan kan Salmonexpert bidra til å løse disse utfordringene?

- Vårt bidrag er kunnskap og informasjon der de som jobber i næringen skal få tilgang til viten om hvordan problemene kan håndteres. Vi har blant annet utgitt spesialutgaver om behandling av lakselus og de mest plagsomme fiskesykdommene,der vi har artikler og intervjuer med forskere og veterinærer, sier den påtroppende redaktøren.

Utviklingskonsesjoner og reguleringer

Han legger til at Salmonexpert også har et skarpt fokus på ny teknologi, der de som eneste fagmedium i Chile har fulgt prosessen med de såkalte utviklingskonsesjonene i Norge på kloss hold. Her fremkommer det mange nye tanker og teknologiske løsninger rundt fremtidens lakseoppdrett.

- Dette er stoff som næringen i Chile har stort utbytte av, og leses med stor interesse. Det ser vi av høye lesertall på vår nettside, sier han.

Guerrero og resten av redaksjonen i Salmonexpert følger også debatten rundt de nye reguleringene i Chile nøye.

- Dette er et emne det knytter seg stor usikkerhet rundt. Mange lurer på hva som kommer til å skje, og vi erfarer at det er behov for mye informasjon rundt dette. Her jobber vi intenst med å skaffe mer informasjon slik at vi kan presentere de ulike alternativene, og hvilke konsekvenser de har, for våre lesere, sier han.

Flere ansettelser

Foruten Daniella Balin som er redaktør for nettsiden salmonexpert.cl, har han med seg Patricio Feest som er fagjournalist og Loreto Appel som journalist. I tillegg har han et team på fem redaksjonelle medarbeidere i Norge, 1 i Skottland og 1 i Canada i ryggen i det totale Salmonview-teamet som Salmonexpert er en del av.

Salgsteamet i Salmonexpert har også fått to nye medarbeidere, Cristian Sepulveda som begynt i september 2016, og Daniella Reyes som begynte i desember 2016. Det ferskeste tilskuddet er Said Kalil som jobber i grafisk team sammen med Evelyn Gautierrez.

- Et godt team, fastlår en fornøyd Erich Guerrero.