Erko Settefisk sitt anlegg har vært under bygging i lengre tid og ble ferdigstilt i fjor. Nå er anlegget i normal driftsfase. Foto: Erko Settefisk.
Erko Settefisk sitt anlegg har vært under bygging i lengre tid og ble ferdigstilt i fjor. Nå er anlegget i normal driftsfase. Foto: Erko Settefisk.

Erko Settefisk vil produsere velferdsmessig i øvre klasse

Det nye anlegget til Erko Settefisk er nå inne i normal driftsfase. Daglig leder sier de nå jobber med optimalisering av biologi og målet er å produsere velferdsmessig postsmolt i øvre klasse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Utviklingen ved settefiskanlegget Erko Settefisk på Sagvåg i Vestland fylke har vært stor de siste årene, og i fjor stod det moderne anlegget ferdigstilt. Daglig leder Rune Sandvik sier til Kyst.no at produksjonen går som planlagt og teknologien fungerer, også slik det var ment å fungere.

- Det er alltid litt innjustering før man har optimalisert driften, men produksjonen går slik vi hadde planlagt nå, og vi har unngått store tekniske uhell. Vi er ferdige med de planlagte store utbyggingene og er nå inne i normal driftsfase. Nå er det optimalisering av biologi og målet er å produsere velferdsmessig i øvre klasse. Det er alltid justeringer på et settefiskanlegg. Men anlegget er ferdigstilt og vi er inne i normal drift.

Fem millioner rognkorn settes inn hvert år

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

NF Komplett

5582,-

KJØP

NF Digital Komplett

4990,-

KJØP

NF Pluss

2388,-

KJØP

NF Pluss Måned

199,-

KJØP