Illustrasjon: Hukkelberg Boats

Frøy Vest bestiller nybygg fra Hukkelberg Boats

Servicebåt og dykkerselkapet Frøy Vest AS har inngått kontrakt med Hukkelberg Boats om bygging av et 14,5 meter hurtiggående dykker og ROV-fartøy. Båten skal leveres i første kvartal 2020 og blir Hukkelberg sitt bygg nummer 190.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi har allerede svært gode erfaringer med dykker og ROV fartøy fra Hukkelberg. De har lang erfaring med bygging av spesialfartøy til yrkesdykking og leverer båter med meget gode sjøegenskaper, høyt kvalitetsnivå og lang levetid. Dette fartøyet blir en viktig del av vår satsing som det ledende servicebåt og dykkerselskapet på kysten, uttaler daglig leder i Frøy Vest AS, Joar Gjerde i en pressemelding.

Fra høyre: Joar Gjerde, daglig leder Frøy Vest AS, Thomas Breivik, salgssjef Hukkelberg Boats, Øyvind Hukkelberg, leder Hukkelberg Boats.

Øyvind Hukkelberg, som er leder i Hukkelberg Boats, sier at den nye båten vil være en videreutvikling av modellen HB 1411 LDC, og at det legges vekt på en robust konstruksjon og praktiske løsninger for mannskapet. 

Den skal bygges ved verftets anlegg på Aukra, i samarbeid med Safe Air Diving AS som skal stå for dykkersystemet. Båten er designet for å ivareta sikkerheten til brukerne, samt være effektiv for gjennomføring av dykkeroperasjoner og med et godt arbeidsmiljø om bord. 

- Vi er svært stolte over å nå få levere enda en Dykker og ROV båt til Frøy Vest. Vi har et godt og tett samarbeid med Frøy fra før, og de er en svært viktig kunde for oss både med tanke på nybygg og i forbindelse med service- og vedlikeholdstjenester ved verftet, sier salgssjef i Hukkelberg Boats, Thomas Breivik