Finansdepartementet svarer ikke konkret på spørsmålene om grunnrenteforslaget.
Finansdepartementet svarer ikke konkret på spørsmålene om grunnrenteforslaget.

Dette sier finansdepartementet om faktasjekken til faktisk.no

Finansdepartementet sier de nå må gå grundig gjennom alle høringsinnspill, og svarer unnvikende på spørsmål om skattesatsen enkelte oppdrettere kan ende opp med å betale.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken skrev Faktisk.no at de har gått gjennom påstanden om at oppdrettsbedrifter kan ende opp med å betale mer i skatt enn de har i inntekt. Konklusjonen deres var at dette stemmer. Les konklusjonen her.

I forbindelse med resultatet av faktasjekken har Kyst.no spurt Finansministeren hvordan han stiller seg til konklusjonen fra faktasjekkerne. Finansdepartementet svarer ikke konkret på spørsmålet vi stiller, og statssekretær Lars Vangen (Sp) sier i en kommentar til Kyst.no at høringen av grunnrenteskatten nå er avsluttet og han understreker at departementet har mottatt om lag 420 høringsinnspill.

- Parallelt med høringen har vi møtt flere av aktørene og kommunene som har oppdrett, både på reise hos dem og i møter i departementet. Vi har forståelse for at denne saken har stor interesse og at det er spørsmål til forslaget, men nå må vi gå grundig gjennom alle innspill før vi legger frem et endelig lovforslag om grunnrenteskatt på havbruk i løpet av våren.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP