Tor Kato Rugås er daglig leder i Finneid Sveiseverksted. Han opplyser at de 40 arbeidsplassene i bedriften er sikret i 1,5 år framover takket være kontrakten med Arctic Aqua. Foto: Designia - Lars Antonsen.

Finneid Sveis fikk kontrakt med Salten Aqua verdt 50 millioner

Finneid Sveiseverksted fikk jobben med oppsetting av den 10.000 kvadratmeter store rognfabrikken til Salmobreed Salten i Sørfold. - Dette betyr utrolig mye for oss, sier daglig leder Tor Kato Rugås.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Byggingen av en rognfabrikk til 360 millioner i Kobbelv i Sørfold er godt i gang. Nylig ble det avgjort, etter en anbudskonkurranse, at Finneid Sveiseverksted får jobben med å sette opp stålkonstruksjoner og platekledning for de to fabrikkbyggene som skal settes opp, kommer det frem i en pressemelding fra Salten Aqua.

For oss er dette en kontrakt verd mellom 40 og 50 millioner kroner. Det betyr stor forutsigbarhet for de 40 arbeidsplassene vi har og med dette oppdraget er disse sikret i ett og et halvt år framover, sier daglig leder Tor Kato Rugås.

Hard konkurranse

Bedriften i Fauske har omsatt for 80 millioner i året de siste årene og da betyr en slik kontrakt i denne størrelsesorden svært mye.

Rugås innrømmer at større oppdrag på lokalt nivå ikke akkurat står i kø.

- Ikke siden vi bygde REC i Glomfjord på slutten av 2000-tallet har vi vært i nærheten av større oppdrag i lokalmiljøet. Konkurransen er beinhard, sier Rugås.

Salmobreed Salten er eid av Salten Aqua og genleverandøren Salmobreed. Det er Arctic Aqua som er hovedentreprenør til gigantprosjektet i Sørfold.

Kun lokale

Finneid Sveiseverksted er bare en av totalt tre lokale entreprenører som har fått oppdrag i forbindelse med prosjektet. Fra før av er PK Strøm fra Saltdal valgt til utføring av grunnarbeid, mens Fauskebygg fikk oppgaven med betongkonstruksjonene.

-Vi er selvsagt glade for at lokale entreprenører blir valgt og er selvsagt fornøyd på egne vegne, sier Tor Kato Rugås.

Ferdig i 2018

Administrerende direktør Geir Wenberg i Salten Aqua sier det er svært hyggelig at lokale leverandører er konkurransedyktige på pris og kvalitet.

- Det er også vår intensjon av våre investeringer skal komme lokalsamfunnet til gode. Det er viktig for oss, sier Wenberg.

I følge planen skal første byggetrinn stå ferdig høsten 2017. Andre og siste byggetrinn er planlagt fullført høsten 2018.