Firda Seafood og Napro har inngått avtale.
Firda Seafood og Napro har inngått avtale.

Firda skal produsere kaviar

Firda Seafood AS og Napro AS har inngått avtale om kjøp av utstyr og teknologi til kaviarproduksjon av ørretrogn.

Publisert

Napro AS ved Steinar Nilsen har jobbet med rogn- og kaviarproduksjon i over 30 år. De seneste årene har han produsert kaviar av ørretrogn på Askøy utenfor Bergen.

Firda Seafood satser nå på å videreutvikle og fremme kaviarproduksjon. I forbindelse med overtakelsen er Firda allerede godt i gang med ombygging og opprusting av nye moderne lokaler for produksjonslinjene på selskapets prosess og bearbeidingsanlegg Martin E. Birknes Eftf. AS, på Byrknesøy i Gulen Kommune.

- Jeg har jobbet tett med Firda Seafood siden november 2021 og jeg har en god følelse når jeg nå overleverer livsverket mitt til en så komplett industriell aktør, sier Steinar Nilsen i en kommentar.

- Vi har et sterkt fokus på bærekraft og ressursutnyttelse i vår organisasjon, vårt mål er å ta «hele fisken i bruk», og dermed er denne satsingen helt i tråd med Firda sine verdier, sier Tore Larsen.

Den nye kaviaren vil få merkenavnet «Firda Ocean Pearl» og vil være et high-end produkt som selskapet vil utvikle videre.

- Samtidig vil denne satsingen bidra til å styrke Firda sin posisjon som ørretprodusent. Vi er svært takknemlig og ydmyk for oppgaven, og ikke minst at Steinar vil bidra videre med sin kompetanse og kunnskap innen kaviarproduksjon, sier Ola Braanaas.