Folkeliv på Skjerjehamn.

Markerer «Ørretens dag» på Skjerjehamn

Skjerjehamn Visningssenter og Blue Garden markerer Ørretens dag på Skjerjehamn lørdag 8. juni, i samarbeid med Firda Seafood Group. Det blir lek, moro og spennende smaker for barn og voksne.

Publisert

- Målet er å skape et innholdsrikt arrangement for hele familien denne sommerlørdagen. Det skriver Firda i en pressemelding.

Visning- og kulturansvarlig ved Skjerjehamn, Håvard Sjursæther, er stolt av å kunne presentere årets program, som innebærer både kjente og nye aktiviteter. 

- Vi satser både på sjø og land. Som vanlig kan man bli med på RIB-tur ut til oppdrettsanlegg, eller besøke noen av Firda sine båter ved kai. Her får du omvisning om bord, og en hyggelig prat med mannskapet. Redningsskøyta vil også besøke oss, selvsagt med forbehold om at deres tjenester kan bli krevd på sjøen i løpet av dagen. Nytt av året er fiskekonkurranse fra brygga, og en rebus med hyggelige premier for barn, sier Sjursæther.

Visning- og kulturansvarlig ved Skjerjehamn, Håvard Sjursæther.

Firda har siden 2018 vært en rendyrket ørretprodusent, og selskapet ønsker å formidle kvalitetene ørreten har som produkt, og samtidig vise frem hvordan man jobber med å produsere mat på en best mulig måte. 

- Målet er å gi et innblikk i den daglige driften og arbeidsoppgavene, og svare på spørsmål som de besøkende har, om oss og om næringen. Samtidig skal det være en dag for lave skuldre, vi byr på spennende smaksprøver og moro for hele familien i det unike kystmiljøet på Skjerjehamn, legger han til.

Arrangementet åpner kl. 12, og avsluttes offisielt kl. 15. Men for dem som ønsker å kose seg på Skjerjehamn utover ettermiddagen og kvelden, har restauranten åpent videre. Det kreves ingen påmelding for arrangementet, og inngang og aktiviteter er gratis.